Elkezdték a fakivágást Mátyásföldön

Lokál

Lapunk pénteken írta meg, hogy a Légcsavar utcában hétfőn kezdik a munkálatokat, erről most felvétel is készült. 

Kedden került fel egy videó a XVI. kerületi fórum nevű zárt Facebook-csoportba, a felvétel azt mutatja, hogy a Légcsavar utcában megkezdték a fák kivágását.

A videón az látszik, ahogyan az egyik fának az ágait ritkítják. 

A fakivágás tervéről pénteken számolt be a Narancs.hu. Az egykori mátyásföldi repülőtér közelében található utcát az önkormányzat kiszélesíti, amiről több poszt is felkerült a csoportba; ezek tanúsága szerint 30 méteres fák válnak áldozatául a felújításnak. 

Az ügy előzménye, hogy a közelben épül egy 1,5 milliárd forintos jégcsarnok. Ehhez kapcsolódva Szász József alpolgármester még májusban azt nyilatkozta, hogy az útvonal a Légcsavar utca felől biztosítható, „amelynek felújítása a közeljövőben várható”. Pár napja viszont már arról kommentelt – a csoportban megjelenő posztok alá –, hogy ha nem kerülne sor az útépítésre, akkor „ezeket az elöregedett (40-50 év) nyárfákat akkor is ki kellene vágni, mert balesetveszélyesek”. 

Cikkünkben foglalkoztunk azzal is, hogy Mizsei László LMP-s önkormányzati képviselő, a környezet- és klímavédelmi bizottság elnöke szerint Kovács Péter polgármester úgy tekint a repülőtérre, mint a „nagymama ezüstjére”, aminek önmagában is nagy értéke van, de ezt meg lehetne duplázni, ha a megközelíthetőségét megoldanák. Jelenleg nincs közvetlenül oda vezető út. Szász József alpolgármester ugyanakkor azt állította, a repülőtér értékesítésének elképzelésről tőlünk hallott először; mint mondta, az önkormányzatnak nincs eladási szándéka, sőt épp a zöldfelületek bővítésében érdekelt. 

Kedden Mizsei László is posztolt a fakivágással kapcsolatban. Bejegyzésében megismétli: „véleményem szerint valójában a volt mátyásföldi reptér eladhatósága miatt van szükség az útra”. 

Frissítés: 

Időközben kaptunk olvasónktól egy képet a fakivágásról. 

 
Fakivágás a Légcsavar utcában, Mátyásföldön.
Fotó: Olvasonktól
 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

Figyelmébe ajánljuk