Elnököt választott a 0 százalékos párt

  • narancs.hu
  • 2024. október 19.

Belpol

Ki nem találja, mi történt az MSZP tisztújító kongresszusán!

Még két évig Komjáthi Imre lesz az MSZP elnöke, de a párt budapesti tisztújító ülésén az is eldőlt, hogy az addig társelnökként dolgozó Kunhalmi Ágnes nem folytatja ebben a pozícióban.

Az elnökhelyettes az eddigi alelnök, Korózs Lajos lett, Hiller Istvánt pedig megválasztották ismét a választmány elnökének. Ezzel pedig kezdetét vette az MSZP 2026-os kampánya a párt szerint. Az MSZP frakcióra készül az országgyűlésben 2026-ban, és ott állításuk szerint ott lesznek majd a parlamentben. Szövetségest egyelőre nem keresnek még, de már felvették a kapcsolatot különböző baloldali pártokkal és mozgalmakkal. Az új elnök a következő elnökségi ülésen olyan pártigazgatóra fog javaslatot tenni, aki nem politikus.

Szeptemberben az MSZP úgy döntött, hogy az addigi két társelnökös felállásról visszatérnek az elnöki pozícióhoz. Júniusban a párt borzasztóan szerepelt az önkormányzati választásokon, majd Komjáthi és Kunhalmi lemondott. Előbbit annak ellenére újraválasztották, hogy IDEA Intézet szeptember végén, október elején végzett kérdőíves felmérésének eredménye szerint az MSZP-nek, a Jobbiknak, az LMP-nek és a Párbeszédnek gyakorlatilag 0%-os támogatottsága van.

Az MSZP az elmúlt hetekben erős embereit is elveszítette: Tóth Csaba távozott a zuglói MSZP élérőlHorváth Csaba visszavonult a politikától, miután az ügyészség befolyással üzérkedés bűntette miatt vádat emelt mindkettejük ellen. Az ügyben szintén vádlott Molnár Zsolt, valamint a pártban korábban ugyancsak fontos posztokat betöltött Baja Ferenc is.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk