Emléktáblát kap TGM egykori belvárosi otthona

  • narancs.hu
  • 2023. január 19.

Belpol

A képviselő-testület egyhangúlag támogatta a javaslatot. 

Emléktáblát kap Tamás Gáspár Miklós Nádor utcai otthona – írja a Facebookon Kovács Alex Gábor, az V. kerület Tiéd a Belváros nevű ellenzéki frakció vezetője, amit a hvg.hu szúrt ki. 

A vasárnap elhunyt Tamás Gáspár Miklós emléktáblájának kihelyezését az ellenzéki frakció kezdeményezte, de a kormánypárti Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester, valamint a képviselő-testület többi tagja is megszavazta. A megemlékező gesztust támogatta többek között a XXI. Század Társaság, a Bibó István Közéleti Társaság, a Belvárosi Szabadegyetem Egyesület, Csárdi Antal, Belváros-Lipótváros országgyűlési képviselője, valamint Hajdu Tibor történész is, írja a hvg.hu. 

A filozófus nyilvános temetése január 31-én lesz, a budapesti Farkasréti temetőben

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk