Erasmus-ügy: a DK bizottsági ülést kezdeményez

  • narancs.hu
  • 2023. január 14.

Belpol

Meghallgatnák Pintér Sándort, Navracsics Tibort, Varga Juditot.

A DK kezdeményezi az Országgyűlés Kulturális Bizottságának összehívását, Pintér Sándor, Navracsics Tibor és Varga Judit meghallgatását – erről tartott tájékoztatót szombaton Kálmán Olga országgyűlési képviselő, a bizottság alelnöke.

Az ellenzéki politikus emlékeztetett, a héten az derült ki, hogy az Orbán-kormány miatt a magyar egyetemek jelentős része nem vehet részt az Erasmus programban. Hiába szólt előre az Európai Bizottság, hogy a magyar egyetemek nem lehetnek fideszes alapítványok kezében, ez sem a miniszterelnököt, sem az alapítványok kuratóriumaiban ülő fideszes politikusokat nem érdekelte. 

Kálmán Olga a DK országgyűlési képviselőjeként és az Országgyűlés Kulturális Bizottságának alelnökeként a bizottság összehívását kezdeményezte. Azt szeretné elérni, hogy az ügyben három érintett miniszter, Pintér Sándor, Navracsics Tibor és Varga Judit személyesen számoljon be a Kulturális Bizottság előtt.

Kálmán szerint el kell mondaniuk, „hány kutatónak lehetetlenítették el a munkáját és hány egyetemistának törték össze az álmait. Tudni akarjuk, mikor mond le az összes fideszes politikus az összeférhetetlen kuratóriumi pozíciójáról. A DK azért küzd, hogy a magyar egyetemek újra részt vehessenek az Erasmus programban, a magyar hallgatók pedig újra mehessenek cserediákként európai egyetemekre” – közölte Kálmán Olga.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk