Fehér ruhás nők tüntettek a Várban

  • narancs.hu
  • 2023. május 7.

Belpol

Nem állnak le, hamarosan jön a következő demonstráció. 

„Mélységesen felháborít minket, hogy a gyerekeinket gumibottal, könnygázzal és fogvatartással bünteti a hatalom, azért, mert kiállnak az oktatási rendszer szétverése, kivéreztetése ellen” – írták a vasárnapra a Várba meghirdetett demonstráció szervezői a Facebook-eseményükhöz. 

A hvg.hu beszámolója szerint a tüntetés az erőszakos fellépés miatt szerveződött, olyan civil szervezetek kezdeményezésére, mint a Magyar Anyák akciócsoport, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Nőkért Egyesület és a Tanítanék. 

A rendezvényen néhány százan voltak jelen. Törley Katalin, a Kölcsey gimnázium kirúgótt tanára arról beszélt, hogy bár a kormány családbarátnak mondja magát csak egy szűk családi körnek a barátja. Most pedig rátámadt azokra a gyerekekre, akik változást akarnak. 

Sok rendőrnőt vezényeltek a helyszínre. A rendezvényen elhangzott üzenetek után a demonstrálók azt skandálták: 

„Ahol ma a gyerekeket, holnap téged vernek!” 

Majd három perces néma csendben tartott szolidarítási pillantot tartottak szemben a Sándor Palotával.

A résztvevők a virágaikat a köztársasági elnöki hivatal, a Sándor-palota kapuja elé fektették a virágaikat. A következő megmozdulás május 19-én pénteken lesz, délután öt órától az Egységes Diákfront szervezésében, írta meg a hvg.hu. 

A rendezvényre Dobrev Klára, a DK EP-képviselője is elment. „Amikor Orbán elnyomó hatalma nem áll meg a tanárok megfélemlítésénél, zsarolásánál, hanem gyerekek ellen követ el nyílt, fizikai erőszakot, akkor nekünk is erőt kell mutatni. Hangosan, békésen, de határozottan azt mondani, hogy elég. Dühös vagyok és elszánt. Ezért mentem ki ma a tüntetésre. Megvédjük a gyerekeinket!” – közölte a politikus. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk