Fekete-Győr: "A Momentum támogatja a hetedik frakciót"

  • narancs.hu
  • 2021. október 27.

Belpol

De azt mind a hat pártnak támogatnia kell.

A Momentum támogatja a hetedik frakciót, de ahhoz, hogy ez megalakuljon, az összefogásban résztvevő hat párt közös megegyezése szükséges, ez azonban lehet, hogy több ellenzéki pártnak „inkább fájna”, mondta Fekete-Győr András az ATV-nek.

Ahogy arról korábban mi is írtunk, Márki-Zay Péter az elválasztási győzelem után azt mondta, hogy szeretné, ha lenne frakciója azoknak is, akik nincsenek benne a hat ellenzéki párt egyikében sem, ennek lehetne bázisa az MMM. Ez lenne a hetedik frakció és ezt támogatná most a Momentum is.

Fekete-Győr arról is beszélt, hogy a küldöttgyűlés megbecsülését fejezte ki azzal, hogy Fekete-Győr Andrást választotta listája élére, majd megjegyezte, hogy az, hogy mi alapján választják ki majd a közös listán szereplőket, még egyeztetés alatt áll, ez a „következő időszak kérdése”. A Momentum célja az, hogy minimum 8-10 képviselő közülük kerüljön fel a listára: szeretnék, ha minél több új arc jelenne meg a politikában, és ebben számítanak Márki-Zay Péter szövetségére is.

A Momentum politikusa szerint Márki-Zay Péter a „bizonytalanokat, a Fideszből kiábránduló szavazókat vagy a Fidesz peremszavazóit is meg tudja szólítani és el tudja vinni szavazni”. A bizonytalanok közül Fekete-Győr szerint sokan a 18-25 éves korosztályba tartoznak, akik „új arcokat keresnek,” és a Márki-Zay-Momentum szövetség, azaz a „tiszták szövetsége” imponál nekik. "Azok pedig, akik kormányváltást szeretnének, de az elmúlt években nem látták az ütőerőt az ellenzékben, szintén sokan vannak, és az ő csatlakozásuk az ellenzékhez sokat jelenthet" - mondta. Fekete-Győr hozzátette, nem csak a többségért, de a kétharmadért kellene dolgoznia az ellenzéknek.

 

Szó volt továbbá arról, hogy ki lehet a Momentum új elnöke, ezzel kapcsolatban a politikus megjegyezte, hogy nem tud arról, hogy Orosz Annán kívül más is indulna az elnökségért, de, mint kifejtette: „szeretik a versenyt,” ezért bíznak abban, hogy lesznek kihívói Orosznak. Erről november végén várható majd döntés.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk