Fekete-Győr András: Orbánék büntetéséről az Új Magyarország jogállama dönt majd

  • narancs.hu
  • 2021. február 22.

Belpol

"Gyurcsány Ferenc a szövetségesünk."

Vasárnap jelentette be a Momentum, hogy Fekete-Győr András lesz a párt miniszterelnök-jelöltje. Ez alkalomból készített interjút a Telex a párt elnökével, aki azt mondta, azért vállalta el a jelöltséget, mert nem ismer lehetetlent. Úgy látja, Orbán Viktor és rendszere fölött eljárt az idő, az emberek pedig új arcokra és új programra vágynak.

Fekete-Győr András szerint "Orbán olyan országot teremt, amelyben aki nincs vele, ellene van. És eközben a saját vagyonát is elhazudja. Orbán a múlt, én viszont a jövő embere vagyok" – hangsúlyozta. „Én nem ügyész vagyok, hanem a Momentum miniszterelnök-jelöltje. A 2020 utáni új Magyarország ügyészsége el fogja dönteni, hogy mennyi évet kér például Rogán Antalra. Vagy mennyi évet kér Mészáros Lőrincre, Orbán Viktor két lábon járó széfjére és strómanjára.”

Szerinte “rendszerszintű változásra, bátor, innovatív, ambíciózus célokra van szükség", az új Magyarország felépítéséhez, erről szól az Új Magyarország terv.

Kiemelte, “a Momentumnak van 3 napos, 30 napos és 300 napos terve arra, hogyan váltsunk rendszert”.

Példaként említette a norvég mintára bevezetendő Magyarország-részvényt. “A norvég vezetők azt mondták az embereknek, hogy részt adunk a közösből, ott nem az 1 százalék fölözi le a közvagyont. A profitábilis magyar cégeket, ilyen lehet az MVM, a Magyar Posta, a Szerencsejáték Zrt., egy állami tőkealapba fogjuk vonni, és alanyi jogon adunk tőketulajdont az embereknek részvény formájában, amiből osztalékot vehetnek majd, vagy akár szabadon kereskedhetnek velük fel” – magyarázta Fekete-Győr.

“Célunk, hogy heti 32 óra munkával is lehessen annyit keresni, amiből tisztességesen meg lehet élni. Ahhoz, hogy ez valósággá váljon, versenyképesebbé kell tenni Magyarországot. Éppen ezért támogatni fogjuk a munkavállalókat, hogy versenyképes szakképzettséget szerezzenek. Támogatni fogjuk a hazai vállalkozásokat abban, hogy magasabb hozzáadott értéket teremtve, fel tudják venni a versenyt Európával.”

Mint ismert, ahhoz, hogy Fekete-Győr András miniszterelnök-jelöltként megmérkőzhessen Orbánnal, előbb meg kell nyernie az ellenzéki előválasztást. “Nekem határozott elképzelésem és tervem van arra, hogy milyen lesz az Orbán utáni Magyarország. Ma már kevés azt mondani, hogy Orbán, takarodj és hogy O1G”.

Úgy látja, "Orbán Viktornak a Momentum a rémálma, tőlünk félnek a legjobban, mert hittel, őszintén és bátran képviseljük, hogy új rendszerváltásra van szükség" – mondta a Momentum elnöke, hozzátéve, "a DK szimpatizánsai a barátaink és a szövetségeseink egy új Magyarország felépítésében. Őket Gyurcsány Ferenc vezeti, ebből következően Gyurcsány Ferenc a szövetségesünk.”

Fekete-Győr András szerint a fiatal Orbán Viktorra barátként tudna tekinteni, és együtt dolgozott volna vele a Kádár-rendszer lebontásán. A kormányfő azonban szerinte “elárulta a rendszerváltást, és felépítette az új Kádár-rendszert”.

Fekete-Győr András szerint a felcsúti milliárdos, Mészáros Lőrinc, és a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője, Rogán Antal Orbánnal együtt bűnözők. “Az ország nevében vádolom őket. 2022-ben az Új Magyarország jogállama dönteni fog, mi az ő büntetésük” – mondta.

Korábban Jakab Péter, a Jobbik elnöke jelentette be, hogy miniszterelnök-jelöltként indul az ellenzéki előválasztáson. Mellette Pálinkás József, az Új Világ Néppárt elnöke, valamint Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországért Mozgalom elnöke jelezte indulási szándékát. Pálinkás Józsefet ebben az interjúban kérdeztük pártjáról és az ellenzéki előválasztásról:

Márki-Zay Péterrel hasonló témában készült interjúnk itt olvasható:

Az eddigi információk szerint várhatóan kora ősszel tartják majd az előválasztást. 

(Telex)

Figyelmébe ajánljuk