Felajánlotta lemondását a BKK vezérigazgatója, miután pulykákhoz hasonlította az utasokat

  • narancs.hu
  • 2024. január 26.

Belpol

Karácsony Gergely nem fogadta el Walter Katalin lemondását, egyben a járatritkítások visszavonását kérte.

„Walter Katalin, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója a tegnapi sajtóbeszélgetésen egy rendkívül szerencsétlen mondatot mondott, amiért tisztességgel elnézést kért és felajánlotta nekem a lemondását” – írja Facebook-oldalán Karácsony Gergely főpolgármester, aki azonban nem fogadta el a lemondást, a BKK-t pedig arra kérte, vonják vissza a múlt héten bejelentett járatritkításokat, és egyeztessenek a kerületekkel a közlekedési fejlesztésekről.

A Telex felidézte, a BKK vezérigazgatója egy csütörtökön tartott hátérbeszélgetés során azt mondta,

a járatritkításról szóló társadalmi egyeztetés olyan lett volna, mintha „hálaadás előtt megkérdeznék a pulykát, hogy mi legyen vele”.

A beszélgetésről a 24.hu írt részletesen, a Népszava azóta pedig azt is összeszedte, hogy a a hasonlat nyomán hogyan került egy platformra az LMP, a Fidesz és Vitézy Dávid, aki még egy mesterséges intelligencia által generált illusztrációt is megosztott felháborodása mellé.

Walter Katalin a BKK pénteki közleményében azt írta, sajnálja, hogy félreérthetően fogalmazott, és elnézést kér mindenkitől, akiket megbántott. Hozzátette, a BKK szándékaik ellenére a politikai kampány része lett, ezért a szakmai alapú, tapasztalatra épülő döntéseiket „kiragadott adatokat bemutató vagy éppen manipulatív fotókkal illusztrált Facebook-posztokban, és azok nyomán féligazságokat tartalmazó újságcikkekben kérdőjelezték meg.” Walter szerint eredetiben, angol nyelven sokkal árnyaltabb jelentéssel bír a pulykás hasonlat, és reméli, hogy az elmúlt években a BKK-nak a vezetése alatt, az utasokért végzett fejlesztések jobban bemutatják a munkájához és az utasokhoz való hozzáállását, „mint egy hosszú eseményen elhangzó egyetlen, rosszul megfogalmazott mondat.”

Ezt Karácsony Gergely is így gondolja, pénteki bejegyzésében pedig arról írt: „A lemondását nem fogadtam el: egy rosszul megfogalmazott mondat, ami nem tükrözi a vezérigazgató személyes meggyőződését, nem írja felül azt a kiváló szakmai munkát, amit az elmúlt években a budapesti közösségi közlekedés érdekében a BKK végzett.”

Walter Katalin, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója a tegnapi sajtóbeszélgetésen egy rendkívül...

Posted by Karácsony Gergely on Friday, January 26, 2024

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Magyar Péter bojkottot hirdetett "a propaganda minden csápja ellen"

  • narancs.hu

A Tisza Párt elnöke a közmédia épületét a Nemzeti Hazugságok Házának nevezte el az általa meghirdetett szombati tüntetésen. Az MTVA Kunigunda úti épülete előtt mondott beszédében arra buzdította a résztvevőket, vegyék nyakukba az országot: tudassák az emberekkel, mely csatornák tartoznak a propagandához, segítsenek letölteni valódi újságok appjait – mutassák meg minél többeknek a valóságot.