Felavatták a Dunakeszi Diáknegyedet

  • Narancs.hu/MTI
  • 2024. augusztus 31.

Belpol

Megépült Magyarország eddigi legnagyobb középiskolai beruházása, melyet Tiborcz István üzlettársa valósíthatott meg. 

Fejlődés csak akkor és ott lehet, ahol a legmagasabb szintű oktatás és a legmodernebb technológia kiegészíti egymást – mondta a külgazdasági és külügyminiszter szombaton a Dunakeszi Diáknegyed átadásán.

„Szélsebesen változik minden, a világ, Magyarország és benne Dunakeszi is (...), egy fontos kérdés van, hogy ki lesz ezeknek a változásoknak a nyertese, ki profitál mindebből”

– fogalmazott Szijjártó Péter, aki szerint azok leszenek a nyertesek, akik felkészülnek a változásokra.

 
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Dunakeszi Diáknegyed avatásán 2024. augusztus 31-én.
Fotó: MTI/Kovács Tamás
 

Szijjártó Péter kiemelte, hogy Dunakeszi lakosaként büszke arra, hogy a város az elmúlt időszakban a magyar oktatás fejlődésének és modernizálásának szinonimájává vált. Az épületegyüttes összes hasznos alapterülete nettó 32 087 négyzetméter. A beruházással létrejött egy 20 tantermes gimnázium, 26 tantermes technikum és szakképző iskola, mindkettőhöz tartozik egy-egy tornacsarnok, egy közös étterem-konyha, valamint egy városi uszoda. 

A gimnázium tornaterme alkalmas tömegrendezvények megtartására is, illetve mindkét sportcsarnok felszerelhető szertornász versenyekhez szükséges eszközökkel, és alkalmas e versenyek lebonyolítására is. Az étterem 500 fő befogadására, míg a konyha 1500 adag étel elkészítésére képes. Az oktatási komplexumban 1500 tanuló tanulhat.

Ahogyan arról lapunk 2022-ben beszámolt, a Tiborcz István üzlettársa, Paár Attila érdekeltségébe tartozó WHB-csoport mintegy 40 milliárdból valósíthatta meg a beruházást. Lapunk később azt is kiderítette, hogy a fejlesztésben az Elios Zrt. egykori igazgatósági tagja is részt vett. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.