Felfüggesztett börtönbüntetést kértek Törökbálint polgármesterére

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 27.

Belpol

A fideszes Elek Sándor azt írta a Facebookon, megkönnyebbüléssel fogadta a hírt. 

Önkormányzati ingatlanokkal összefüggő mutyik miatt hűtlen kezelés minősített esetével vádolta meg Elek Sándort az érdi ügyészség – írja az Átlátszó. Törökbálint fideszes polgármestere a vádemelésről maga számolt be a Facebookon. 

A portált az ügyészség arról tájékoztatta, hogy az „Érdi Járási Ügyészség nyújtott be 2023. szeptember 19. napján vádiratot az Érdi Járásbíróságra a Btk. 376. § (1) bekezdésébe ütköző és a (4) bekezdés a./ pontja szerint minősülő, folytatólagosan elkövetett, jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt”. Továbbá jelezték, 

a vádiratban az ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, valamint az eljárás során felmerült bűnügyi költség általa történő megtérítésére tett indítványt.

 
Elek Sándor polgármester beszédet mond a törökbálinti Apró Léptek Bölcsőde átadásán 2023. március 7-én. A város bölcsődei kapacitása az új épület átadásával 80-ról 104 férőhelyesre bővült.
MTI/Koszticsák Szilárd
 

A vádirat szerint Elek önkormányzati rendeletben számára biztosított, úgynevezett átruházott hatáskörben döntött a 2018-as, illetve a 2019-es évben két törökbálinti önkormányzati ingatlan becsérték alatti értékesítéséről. A döntése eredményeként az ügyészség szerint az önkormányzatot jelentős – azaz ötmillió forintot meghaladó, de ötvenmillió forintot el nem érő – vagyoni hátrány érte.

A polgármester azt írta a Facebookon, hogy „megkönnyebbüléssel fogadtam a hírt, hogy az ügyészség végre átadta az elkészített vádiratot a független Magyar Bíróságnak. Az ügyészség dolga, hogy vádat emeljen, a bíróság dolga pedig az, hogy ítéletet hozzon.Lassan már három év telt el azóta, hogy egy olyan ügyben folyik ellenem vizsgálat, melynek kapcsán nyugodt lelkiismerettel kijelenthetem, hogy nem követtem el bűncselekményt, sőt hibát sem”. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Meghalt Vajda Mihály

  • narancs.hu

A Széchenyi-díjas magyar filozófus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, lapunk Egotrip rovatának szerzője 88 éves volt.