Feljelentés született Orbán Ráhel tokaji földvásárlásának ügyében

  • narancs.hu
  • 2024. január 8.

Belpol

Polt Péter valódi cselekvés helyett a szokott trükkhöz folyamadott.

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció képviselője arról kérdezte Polt Pétert, nem gond-e az állami elővásárlási jog törlése Tokaj-Hegyalján. Korábban a 24.hu számolt be arról, hogy miután Orbán Ráhel nevében eljárva Tiborcz István aláírta a tokaj-hegyaljai földbirtokok átruházásáról szóló adásvételi szerződéseket, rejtélyes módon törölték a világörökséghez tartozó ingatlanok tulajdoni lapjairól az állami elővásárlási jogot tartalmazó bejegyzéseket.

A miniszterelnök lánya áprilisban kötött két adásvételi szerződést összesen 94 hektárnyi földterületre a tokaji borvidéken. A 24.hu által megszólaltatott örökségvédelemmel is foglalkozó építési jogász szerint jogszerűen nem lehet törölni az állam elővásárlási jogát a világörökségi területeken fekvő ingatlanok tulajdoni lapjáról.

Vadai Ágnes kérdését a legfőbb ügyész feljelentésként értékelte, azt elbírálásra továbbította a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk