Feljelentették a XVIII. kerületi fideszest, aki megpróbálta megvesztegetni a kutyapárt politikusát

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 18.

Belpol

Az ellenzéki pártok Lévai István Zoltán lemondását követelik.

Választás rendje elleni bűncselekmény, vesztegetés és befolyással üzérkedés miatt feljelentést tett a XVIII. kerületi rendőrségen Hartaházi Miklós, a Pestszentimrei Városrészi Önkormányzat alelnöke. A politikus erről szóló Facebook-bejegyzését a 24.hu vette észre. 

A XVIII. kerületi Jobbik elnöke Lévai István Zoltán fideszes polgármesterjelöltet jelentette fel, aki a Válasz Online-hoz eljuttatott hangfelvételek szerint ötmillió forintot ajánlott a Magyar Kétfarkú Kutya Párt jelöltjének, hogy induljon el a jövő évi önkormányzati választásokon, így növelve a Fidesz esélyeit a XVIII. kerületben.

„Aki közszereplőként ilyet tesz, mint amiket L. I. Z. megengedett magának, annak nincs helye a közéletben, az méltatlanná vált a választók képviseletére, méltatlanná vált önkormányzati képviselői mandátumra”

– fogalmazott posztjában Hartaházi, hozzátéve, hogy aki ilyet tesz, annak le kell mondania mindennemű társadalmi megbízatásáról.

Az LMP XVIII. kerületi szervezete közleményben szólította fel Lévait, hogy azonnali hatállyal mondjon le mandátumáról. Mint írták, kizártnak tartják, hogy „Lévai István Zoltán magánakciója lett volna a vesztegetési kísérlet”. A DK szerint „a Fidesz azért készülhet választási csalásokra az önkormányzati választásokon, mert nagyon sok településen és budapesti kerületben szoros lesz a választási küzdelem”. A párt azonnali válaszokat követel az ügyben többek között arra a kérdésre, hogy „hány helyen fizették le vagy próbálták lefizetni ellenzéki pártok politikusait azért, hogy a jövő évi önkormányzati választásokon megtévesszék és megosszák az ellenzéki szavazókat?”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk