Felmondott a Fővárosi Vízművek vezérigazgatója

  • narancs.hu
  • 2022. december 14.

Belpol

Úgy tudni, a cég jelentős veszteséget termelt az elmúlt években.

Távozik posztjáról a Fővárosi Vízművek vezérigazgatója, Keszler Ferenc – írja az Index. Keszler már 2008 és 2012 között is vezette a céget, majd gazdasági vezérigazgató-helyettesként dolgozott, 2020 nyarán kérte fel ismét a vízművek első emberének a főváros vezetése.

A lap szerint távozása hátterében az állhat, hogy a cég jelentős veszteséget termelt az elmúlt években, úgy tudják, a társaság saját tőkéje a jegyzett tőke 2/3-a alá csökkent, ezért a hatályos jogszabályok szerint azonnali pótbefizetésre vagy támogatásra van szükség. Levelet is írtak Karácsony Gergely főpolgármesternek, amelyben legalább 9 milliárd forintnyi támogatást kértek. Úgy tudják, a veszteség eléri a 18 milliárdot. Korábban felmerült, hogy a főváros ingyenesen átadná a vízműveket az államnak, ám ezt a közgyűlés augusztusban leszavazta.

A gazdasági nehézségek miatt a Fővárosi Vízművek igazgatósága közgyűlést hívott össze december 15-re, ahol várhatóan a PwC által készített könyvvizsgálói jelentést és az üzleti tervet vizsgálják majd.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk