Fidesz: a baloldal érdeke a minél több beteg és halott

  • narancs.hu
  • 2021. február 4.

Belpol

Közleményt adott ki a nagyobbik kormánypárt.

Csütörtök délután online sajtótájékoztató keretében beszélt a Demokratikus Koalíció két politikusa, Gy. Német Erzsébet és Dr. Komáromi Zoltán a járványhelyzetről, a kormány oltási stratégiájáról, illetve annak hiányáról. A Facebookon közzétett sajtótájékoztató apropója lehetett többek között az is, hogy a tervek szerint február 4-én elkezdődött a legidősebb regisztráltak oltása, de Orbán Viktor kicsivel korábbi bejelentése is, mely szerint február közepén online formában nemzeti konzultációt indít a kormány az újranyitás kérdéseiről.

Gy. Németh és Komáromi sajtótájékoztatójának bejegyzése úgy fogalmaz: „Felkészülés és oltási terv nélkül folytatódik az idősotthonokban élők, és a legidősebbek oltása! Meddig veszélyeztetik még a magyarok életét?”

Felkészülés és oltási terv nélkül folytatódik az idősotthonokban élők, és a legidősebbek oltása!

Felkészülés és oltási terv nélkül folytatódik az idősotthonokban élők, és a legidősebbek oltása! Meddig veszélyeztetik még a magyarok életét? Kövesd élőben Gy. Németh Erzsébet és Dr. Komáromi Zoltán online sajtótájékoztatóját! 🇭🇺🇪🇺

Posted by Demokratikus Koalíció on Thursday, February 4, 2021

A délután folyamán a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség erre reagálva egy nyilatkozatot juttatott el az MTI-hez A baloldalnak az az érdeke, hogy elhúzódjon a járvány és zavart keltsenek az oltásban címmel.

A rövid nyilatkozat úgy kezdődik: „Gyurcsányék láthatóan minden erejükkel azon vannak, hogy megvalósítsák a járvány elhúzását célzó stratégiájukat.” Az aláíróként csak a pártot feltüntető sajtóközlemény a DK-s politikusok által feltett kérdésekre, illetve az oltáspolitikát kritizáló állításaikra sem reagál részletesen.

Helyette az áll benne:

„A baloldal beismerte, hogy azért teszi ezt, mert nekik az az érdekük, hogy a járvány elhúzódjon, minél kevesebben oltassák be magukat, több legyen a beteg, több legyen a halott és minél rosszabb legyen az országnak.”

A kormánypárti nyilatkozat szerint „Magyarországon az oltás szervezetten és az oltási terv szerint zajlik. Az első vakcina megérkezése napjától folyamatosan oltanak, már rendben megtörtént az egészségügyben dolgozók és az idősotthonok oltása is.”

A DK-s sajtótájékoztatóra reagáló közlemény az EU-t sem hagyja említés nélkül. Mint írják: „Mivel Brüsszelből kevés vakcina érkezik, Magyarország helyes döntést hozott, hogy máshonnan is vásárol biztonságos és hatásos vakcinákat a magyar emberek oltásához, mert vakcina nélkül nem tudunk véget vetni a járványnak és a korlátozásoknak.”

Figyelmébe ajánljuk