Gyurcsány Ferenc is értékelte az évet

  • narancs.hu
  • 2024. február 24.

Belpol

A volt miniszterelnök szerint Orbán nem fifikás, cserébe áruló.

Gyurcsány Ferenc szerint Orbán Viktor nem fifikás, hanem árulója a magyar érdekeknek. A volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció elnöke szombat délelőtt tartotta évértékelőjét, amit az 24.hu-n beillesztett élő videója szerint 350-450-en néztek. Szerinte helyes, ha egy ország az összetett nemzetközi helyzetben lavírozni próbál a nagyhatalmak között. A lavírozás viszont nem lehet árulás. Márpedig a magyar kormány nem lavírozik, hanem elárulja Szent István óta a teljes magyar történelmet, és magyarország legközvetlenebb érdekeit.

Talán egyetlen dologban ért egyet Orbánnal, ez pedig az, hogy Izraelnek joga van megvédeni magát még akkor is, ha nem tetszik neki, amit mostanában lát a gázai övezetben. Kétféle világkép csap össze most, az egyik keresztény Magyarországot szeretne, ez lenne a Fidesz, a másik pedig polgári Magyarországot, ami szerinte az ellenzék ajánlata. Persze ez a világkép nem keresztény, csak klerikális.

A DK az új köztársasági elnököt, Sulyok Tamást nem köztársasági elnökként, hanem Orbán Viktor beosztottjaként fogja kezelni, hiszen nem csak elfogadja ezt a hatalmi rendszert, de az Alkotmánybíróság elnökeként aktívan segített is a fenntartásában. A nép már csak azért sem akarhatja őt a jelöltjének, mert a legszűkebb eliten túl tegnapig azt sem tudta senki, hogy van ilyen nevű ember - mondta Gyurcsány, amivel nyilvánvalóan arra utalt, hogy a DK a közvetlen elnökválasztás mellett gyűjt épp aláírásokat. 

Megemlékezett a kegyelmi ügyről is, szerinte a miniszterelnök a becstelenség elsőszámú vezetője, ezért végleg elvesztette jogát arra, hogy az ország vezetőjének tekintsék. Egyszemélyi hatalommal egyszemélyi felelősség jár. Aki ura a sikernek, az felelőse a bukásnak is – mondta Gyurcsány, aki szerint Orbán Viktor a felelős a neve alatt működő pedofilhálózatért. Megemlítette Böjte Csabát is, akinek intézményéről kiderült, hogy ott fiatalokat kényszerítettek szexre, és ennek ellenére becsületrendet adtak neki.

Sikerült felülnie a civil tüntetők vonatára is azzal a megjegyzésével, hogy a szörnyek, akik köztünk járnak, a kormányhoz kötődnek. Feltette a kérdést, hogy inkább maradjon-e a bűn, mert azok, akik a bűn ellen fellépnek, nem tökéletesek. Itt természetesen saját magára és egykori kormányzására gondolt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk