Hadházy Ákos, Csárdi Antal és Novák Előd mentelmi jogát is felfüggesztették

  • narnacs.hu
  • 2022. október 24.

Belpol

Hadházy esetében rágalmazás miatt kérte ezt a bíróság.

Az október 24-ei parlamenti ülésen a fideszes többség megszavazta Hadházy Ákos (független), Csárdi Antal (LMP) és Novák Előd (Mi Hazánk) mentelmi jogának a felfüggesztését – írja a Telex.

Hadházy Ákos mentelmi jogának felfüggesztését a Komlói Járásbíróság kérte rágalmazás miatt, a parlament mentelmi bizottsága ugyanakkor azt kérte, ne függesszék fel azt. Hadházyt Kisvaszar polgármestere jelentette fel május 29-én, miután a képviselő azt állította, hogy a településen „ellopták” azokat az EU-s pénzeket, amelyeket a romák felemelésére szántak. A polgármester azt sérelmezte, hogy a nevét emlegetik úgy, mint aki manipulálná a roma pénzeket, és mint aki megfélemlíti a faluban élő romákat.

Bár a hétfői szavazáson a képviselő nem volt jelen, így felszólalni sem tudott, a Telex megkeresésére elmondta, a lelkiismerete tiszta, áll elébe az ügynek, minden ügyet, amit bemutatott, jól alátámasztott. Hadházy hozzátette, ő eleve minden ilyen alkalommal azt kéri a mentelmi bizottságtól – illetve a parlamenttől –, hogy függesszék fel a mentelmi jogát. 

Hadházy szerint beszédes, hogy a Fidesz szakított a hagyományokkal és egyre többször szavazzák meg ellenzéki képviselők mentelmi jogának felfüggesztését ilyen ügyekben. Júniusban például Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnökének mentelmi jogának felfüggesztését szavazták meg.

Csárdi Antal és Novák Előd esetében a mentelmi jogi bizottság is azt kérte, szavazza meg a parlament a képviselők mentelmi jogának felfüggesztését. Csárdi ügyéről a mentelmi bizottság a szavazás előtt röviden azt mondta, a képviselő a gyanú szerint okiratot hamisított a Budán bérelt ingatlanának ügyében. A bizottság szerint az ingatlan tulajdonosa azért tett feljelentést még tavasszal, mert szerinte Csárdi hamisított meghatalmazással intézte a lakáshoz kapcsolódó ügyeket az energiaszolgáltatónál.

Novák ellen még év elején emeltek vádat garázdaság és rongálás miatt. A Mi Hazánk politikusa két társával 2020 augusztusában letépte a XI. kerületi önkormányzat épületéről a szivárványszínű zászlót, majd azzal egy motorral elhajtottak, és egy kukába dobták. Novák emellett 2019 szeptemberében egy XI. kerületi művelődési központban megrendezett fotókiállításon, egy leszbikus csókot ábrázoló fotót fújt le piros festékszóróval, ezzel pedig csaknem ötvenezer forint kárt okozott.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Legendák egymás közt

  • - turcsányi -

Az alapító atyák Franciaországban viselt dolgainak meglehetős keletje van vásznon és képernyőn. Gondoljunk csak a John Adams pályáját feldolgozó HBO-sorozatra, vagy éppenséggel a magáért beszélő Jefferson Párizsban című moziműre, a derék Nick Nolte játékával (és James Ivory rendezésében).