Hadházy szerint a kórházparancsnokok titkolják a járvány valódi betegszámait

  • BM
  • 2020. április 3.

Belpol

A koronavírusos és tüdőgyulladásos betegszámokra kérdezett rá a képviselő.

„Van valami nagyon komikus és szánalmas ebben, de valójában egészen tragikus végignézni azokon a leveleken, amiket a Krankenhauskommandantok (magyarul: kórházparancsnokok, az Orbán által a kórházak élére kivezényelt katonák) utasítására a kórházigazgatók voltak kénytelenek »válaszolni«” – írja Hadházy Ákos a Facebookon.

A közzétett dokumentumokból az derül ki, hogy 4 különböző igazgató is ugyanazzal az indoklással utasította el a válaszadást. Az indok: a „közvélemény tájékoztatásáról az Operatív Törzs gondoskodik”, ezért forduljon a független országgyűlési képviselő a kormányzati tájékoztatási oldalhoz.

A képviselő szerint egyszerű kérdései voltak, az elmúlt időszak koronavírusos és tüdőgyulladásos betegszámaira kérdezett volna rá az egyes kórházakban. „A katonák vagy olyan ostobák, hogy nem képesek legalább a látszat miatt 25 egyedi levelet legyártani, vagy meg akarják mutatni, hogy ezt is megteheti egy országgyűlési képviselővel” – fogalmaz bejegyzésében.

Szerinte az, ahogyan napok óta titkolják a legalapvetőbb információkat is a járványról, „nagyon csúnya” stratégiát vetít előre. Annak a titkolózásnak, amit vele és a független sajtóval szemben tesznek, csak egyetlen logikus magyarázata lehet: „arra készülnek, hogy a járvány valódi számát eltitkolják” – írja Hadházy Ákos.

Ne legyen fogoly a saját otthonában! Élvezzen ki minden percet!

És egy barátja minden csütörtökön meg is látogatja. Odakünn a helyzet olyan, amilyen - de még ez sem lehet elégséges ok arra, hogy ne éljünk teljességre törekvő életet, melyhez az ismeretszerzés és a színvonalas szórakozás is hozzátartozik. A Magyar Narancs heti nyomtatott kiadása az idevágó lehetőségeket a legteljesebb természetességgel biztosítja.

Figyelmébe ajánljuk