Hadházy feljelenti az ügyészséget, szerinte bűncselekményt követtek el Polték
simonka_top_story_lead.jpg

Hadházy feljelenti az ügyészséget, szerinte bűncselekményt követtek el Polték

  • narancs.hu
  • 2019. november 18.

Belpol

Azonnal le kellett volna tartóztatni Simonka Györgyöt.

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő Facebook oldalán jelentette be, hogy feljelentést tesz  hivatali visszaélés és bűnpártolás miatt. A politikus szerint ugyanis a korrupcióval vádolt fideszes Simonka György vádiratában az szerepel, hogy az ügyészségnek bizonyítékai voltak, hogy Simonka megpróbált nyomozókat lefizetni, tanúk és gyanúsítottak vallomását befolyásolni, megváltoztatni, bizonyítékokat eltüntetni.

Ha pedig ez így volt, azonnal le kellett volna tartóztatni Simonkát, ez azonban elmaradt.

A vádiratból az is kiderül, hogy az ügyészség szerint S. folyamatosan megpróbált bizonyítékokat eltüntetni.

„Tehát Polték annak ellenére nem kezdeményeztek előzetes letartóztatást, hogy bizonyítékaik voltak S. manipulációira. Így saját maguk szolgáltattak bizonyítékot az ügyészség hivatali visszaélésére és bűnpártolására“ – írja Hadházy.

Simonka Györgyre 8,5 év letöltendő börtönbüntetést kért az ügyészség a narancs.hu információi szerint.

Bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat Simonka György és 32 társa ellen az ügyészség. Azzal vádolják a dél-békési parlamenti képviselőt: tisztában volt azzal, hogy jelentős összegű pályázati források nyílnak meg a termelési és értékesítési szövetkezetek (tész) beruházásaival kapcsolatban és ezekre rástartolt.

8,5 évre börtönbe küldheti a fideszes Simonkát a Polt vezette ügyészség

Több forrás arról beszélt a Narancs.hu-nak, hogy az ügyészség vádiratában 8 és fél év fegyházbüntetést és teljes vagyonelkobzást kért a bűnszervezetben különösen jelentős értékre elkövetett költségvetési csalás miatt megvádolt Simonka Györgyre. A Fővárosi Törvényszék kérdésünkre azt megerősítette, hogy a vádiratokat már postázták a vádlottaknak és védőiknek.

Figyelmébe ajánljuk