Hadházy: Mit kerestek a honvédség repülői Pakisztánban?

  • narancs.hu
  • 2022. november 19.

Belpol

Ha volt észszerű célja az odarepülésnek, akkor elnézést kér azért, amit előtte és utána írt.

Mit kerestek többször is Pakisztánban a Magyar Honvédség Airbus utasszállító repülőgépei – tette fel a költői kérdést Hadházy Ákos országgyűlési képviselő szombaton a Facebookon. Hivatalos választ nem vár, mert – mint írja – az utóbbi időben a honvédség nyíltan megtagadja, hogy tájékoztassa őt. Legutóbb az Orbán család római útjával kapcsolatban tett fel kérdéseket, hiába.

Csak remélni lehet – írja –, hogy a csütörtöki útnak nem az volt a célja, hogy Ruszin-Szendi Romulusz vezérkari főnök meglátogassa pakisztáni kollégáját, viszonozva annak udvariassági vizitjét. Mert ha mégis, az felháborító: „egy ilyen kiruccanás ezzel a röpcsivel alsó hangon 35 millióba került Önöknek” – írja Hadházy.

Szerinte ha a vezérkari főnöknek megfelelt volna, hogy 7 óra helyett 15 óra alatt repüljön Karacsiba, akkor 350 ezer forintért is talált volna menetrend szerinti járatot. 

„Ugyanez a helyzet, ha a szeptember végén bejelentett 10 millió forintos, a több millió pakisztáni árvízkárosultakat »megsegítő« gyógyszerszállítmányt vitte volna a gép. Egyrészt akkor nem voltunk nagyon gyorsak, másrészt az is egy olyan kis tömegű szállítmány, amit a teljes gép kiküldésének költsége helyett töredékéért feladhattak volna valamelyik cargo cégen keresztül. Ha tényleg volt valami ésszerű célja a katonai repülésnek, akkor elnézést kérek a honvédségtől, de egyrészt ennek oka az eddigi törvénytelen titkolózásuk, másrészt az eddig látott rengeteg, iszonyatosan, felháborítóan pazarló repülésük. Azt pl. talán már nem is tudják überelni, amikor a minap Kövért a luxus jettel kivitték a Szultánságba és ott is hagyták. Lehet, hogy így akarják elérni, hogy a GDP 2 százaléka legyen a honvédségi kiadás, a NATO elvárásai miatt… Ha pl. tényleg a vezérkari főnök repült csak ki a 150 fős utasszállítóval a kollégájával teázni és újfent megbeszélni a nemzetközi helyzetet(vagy béketárgyalásra??), akkor simán le is mondhatna (egy normális országban)” – vonja le a következtetést a képviselő.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk