Három dunakanyari ingatlan után egy zebegényi hotel is a Rétvári körüli alapítványokhoz került

Belpol

Szobon, Vácon és Zebegényben is értékes ingatlanokra tett szert a Rétvári Bence országgyűlési képviselő körül létrejött alapítványi hálózat. 

A minap számoltunk be róla, hogy Ferencz Gyöngyi, Szob polgármestere tőlünk tudta meg, a város egyik értékes épülete egy Rétvári Bencéhez köthető alapítványhoz került. A Narancs.hu most úgy értesült, hogy egy másik, szintén a képviselőhöz fűződő alapítvány megvásárolta a zebegényi Kenderes Hotelt

Így négy dunakanyari ingatlanról tudunk már, amit Rétvári köre bekebelezett. Vácon hetek óta áll a bál a Káptalan utca 16. alatt található épületegyüttes miatt, amit a kormány a választás után egy rendelettel az államilag jelentősen megtámogatott Dunakanyari Védegylet Alapítvány tulajdonába adott. De a képviselő környezetében létrejött alapítványok e mellett megszerezték az említett szobi ingatlant, illetve két zebegényit is. 

Zebegényi pavilonnal kezdődött

A Narancs.hu-n kívül több más újság is részletesen foglalkozott a Rétvári Bencéhez köthető alapítványi hálózattal, így például az Alfahír is. Mint megírták, Zebegényben megszereztek egy másik épületet is, a Millenniumi Dohány Pavilont. A Rétvári körül létrejött szervezetegyüttesnek az egyik jeles képviselője a Dunakanyari Védegylet Alapítvány, aminek Bajor Gergő Péter, a KDNP parlamenti frakciójának a titkára a kurátora. A szervezet székhelye Zebegényben a János-hegy utca 12. szám alatt található, csakúgy mint a Millenniumi Pavilon Közhasznú Alapítványné, aminek az első kurátora Ábrahám Katalin, korábbi újbudai önkormányzati képviselő volt (Rétvári Bence a Vác központú választókerület előtt Újbuda országgyűlési képviselője volt). 

 
Ábrahám Katalin, Harrach Péter és Rétvári Bence sajtótájékoztatót tart

Az alapítvány 2020. évre vonatkozó beszámolója szerint 1,1 milliárd forintot kapott az Emberi Erőforrások Minisztériumától (aminek Rétvári Bence a parlamenti államtitkára, miniszterhelyettese) a zebegényi Millenniumi Dohány Pavilon felújítására. Az ingatlan tulajdoni lapja szerint az épületet egy bizonyos Családháló Alapítvány tulajdonolja; a siófoki székhelyű szervezetnek – ami 2015-ös fennállása óta rendszeresen kap kisebb-nagyobb támogatásokat a minisztériumtól – jelenleg is Ábrahám Katalin a kurátora. Az alapítvány 2017-18-ban 137 millió forintot kapott az Emmitől a pavilon megvásárlására. 

Magyarul Rétvári Bence minisztériuma finanszírozza két hozzá köthető alapítvány számára az épület megvásárlását és felújítását.

Egyébként Jakab Péter frissen újraválasztott Jobbik-elnök a kampányban még azt vélelmezte, hogy a pavilon felújítására szánt pénz átszivárog a fideszes képviselő kampányába. 

Egy hotel is a zsebben

Megnéztük, hogy az említetteken túl vannak-e még olyan ingatlanok, amelyek Rétvári köréhez kerültek. Így szereztünk tudomást arról, hogy a Millenniumi Pavilon Közhasznú Alapítvány megvette a szintén zebegényi Kenderes Hotelt. 

 
A Kenderes Hotel Zebegényben
Forrás: Wikipédia

Az ingatlan tulajdoni lapja szerint a szállodát korábban egy bt. tulajdonolta, a Millenniumi Pavilon Közhasznú Alapítványhoz tavaly került. Az 1380 négyzetméteres ingatlan a kép tanúsága szerint remek Dunára néző panorámával rendelkezik. 

A Google keresője jelenleg azt jelzi, hogy a hotel bezárt, nem üzemel. Megkerestük az alapítvány jelenlegi kurátorát azzal kapcsolatban, hogy milyen terveik vannak az ingatlant érintően, illetve hogy milyen pénzből vásárolták meg. Ha érkezik tőle válasz, közölni fogjuk. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk