Holnap egész biztosan megszorongatja az ellenzék a kormányt, már előre retteghetnek

  • narancs.hu
  • 2017. november 19.

Belpol

Ez lesz ám a tetemrehívás!

„A képviselők több mint húsz kérdést, valamint további azonnali kérdéseket tehetnek fel a kormány tagjainak az Országgyűlés hétfőn véget érő ülésén” – írja az MTI, és egy összeállítást is közöl arról, hogy az ellenzéki képviselők hogyan próbálják a minisztereket, államtitkárokat rávenni arra, hogy valljanak színt.

false

 

Fotó: MTI – Soós Lajos

Az összeállítás szerint Kiss László (MSZP) arra kíváncsi, hogy „mikorra készül el az M0-s körgyűrű északi szakasza”, Hadházy Ákos (LMP) a „romokban álló” nyelvoktatást veszi elő, a jobbikos Szávay István pedig egyenesen Semjén Zsoltnak címezte történelmi tárgyú kérdését:

mikor kezdi el a kormány a felkészülést a Trianon 100. évfordulójára?

Látva az ellenzéki pártok elszántságát, szinte biztosra vehetjük, hogy e kérdések – különösen Szávayé – igencsak álmatlan éjszakát okozhatnak ma éjjel az illetékes minisztereknek, államtitkároknak.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?