Hvg.hu: Lemondott Bunford Zsolt, a hírszerzés vezetője

  • narancs.hu
  • 2022. június 29.

Belpol

Már megvan az utódja is.

A hvg.hu értesülése szerint nemrég benyújtotta lemondását Bunford Zsolt, az Információs Hivatal vezetője. A helyére az Alkotmányvédelmi Hivatal eddigi főigazgatóhelyettese, Oláh Krisztián kerül. A lap úgy tudja, hogy Oláhot szerdán már meg is hallgatta a parlament nemzetbiztonsági bizottsága.

Mint írják, Bunford Zsolt nem sokáig bírta az IH élén, ugyanis 2020 végén nevezték ki főigazgatónak. Mielőtt az IH vezetője lett, a szervezet elemző főigazgató-helyettese volt. A lap úgy tudja, a kormányzat elégedetlen volt a hírszerzés teljesítményével, bár ez nem újekeltű dolog, Bunford elődje, Czukor József szintén csupán két évet húzott le főigazgatóként.

A hvg.hu azt írja, az IH "bakijaként" könyvelte el a felsőbb politikai vezetés azt, hogy

még egy nappal a háború kitörése előtt is arról tájékoztatták Orbán Viktort, hogy nem lesz háború.

Az új kormányzati felállásban a titkosszolgálatok irányítása Rogán Antal alá került, de a szolgálatok vezetői közvetlenül Papp Károly államtitkárhoz tartoznak. A lap információi szerint nemrég munkamegbeszélést folytatott Bunford és Papp Károly, és ez a megbeszélés nem sült el jól.

Címlapképünk: Bunford Zsolt nemzetbiztonsági dandártábornok, az Információs Hivatal elemző és tájékoztató főigazgató-helyettese átveszi a tábornoki kinevezéséről szóló okmányt Áder János köztársasági elnöktől a Sándor-palotában 2018. november 9-én. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk