IDEA: Hibahatáron belül van egymástól a Fidesz és a Tisza

  • narancs.hu
  • 2024. október 16.

Belpol

Négy parlamenti pártnak lett már mérhetetlen támogatottsága a felmérés szerint.

Az IDEA Intézet lemérte az eddigi legkisebb különbséget a Fidesz és a Tisza Párt között: előbbi teljes népességben és a biztos pártválasztók körében is változatlan maradt, a Tiszáé viszont mindkettőben nőtt, így mindkét kategóriáavn két százalékra vannak Magyar Péterék Orbán Viktoréktól. A mérés szerint t a teljes népesség körében továbbra is 28 százalék mondta azt, hogy a Fideszre szavazna, míg a Tisza támogatóinak aránya három százalékponttal, 26 százalékra nőtt augusztusról szeptemberre, ami azt jelenti, hogy a két párt között már hibahatáron belüli a különbség.

A biztos pártválasztós körében 39 százalék maradt a Fidesz támogatottsága, Tisza Pártra a szavazók 37 százaléka szavazna egy országgyűlési választáson, három százalékponttal többen, mint az augusztusban mért 34 százalék.

Átvinné még a parlamenti küszöböt 7-7 százalékkal a DK és a Mi Hazánk, az MKKP épphogy lemaradta 4 százalékkal, két százalékra került a Momentum, és mérhető támogatottsága van még  Vona Gábor Második Reformkorjának, a Jakab Péter-féle A Nép Pártján Mozgalomnak és Márki-Zay Péter pártjának, a Mindenki Magyaroszága Néppártnak is.

Ehhez képest négy parlamenti párt gyakorlatilag megszűnt az IDEA szerint: a biztos pártválasztók, sem a teljes népesség körében nincs szemmel látható támogatottsága a Jobbiknak, az MSZP-nek, a Párbeszédnek és az LMP-nek sem.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Gulyás Gergely: Trumppal meg lehet egyezni

  • narancs.hu

Lesz nemzeti konzultáció – derült ki a kormányinfón. Orbán a Millenárison mond beszédet október 23-án. Megtudhattuk: ha Trump nyeri az amerikai elnökválasztást, hamar vége lesz az ukrajnai háborúnak, annak pedig a magyar gazdaságra nézve is lesz hatása