Ismét 285 millió forint osztalékot vett ki cégéből Szijjártó Péter felesége

  • narancs.hu
  • 2022. június 1.

Belpol

Jól megy a belsőépítészeti vállalkozás.

285 millió forint osztalékot vett ki cégéből Szijjártó-Nagy Szilvia, Szijjártó Péter felesége, írja az rtl.hu. Mint írják, csökkenő árbevétel mellett is egyre nyereségesebb a belsőépítészeti vállalkozás.

A külügyminiszter felesége az előző évben is 285 millió forint osztalékot vett ki Interior Design Kft. nevű cégéből. A nyilvánosságra hozott beszámoló szerint a cég tavaly 781 millió forint árbevétel mellett 418 millió forint adózott eredményt ért el.

Ahogy arról tavaly június elején mi is beszámoltunk, 2020-at az Interior Design Kft. 1 milliárd 318 millió forintos nettó árbevétellel és 294,2 millió forint adózott eredménnyel zárta. A külügyminiszter felesége akkor a haszon csaknem egészét, 285 millió forintot osztalékként vesz ki cégéből, amely működése első teljes évében átlagosan havi csaknem 110 millió forintos bevételt és havi 24,5 millió forintos nyereséget termelt.

Tavaly februárban pedig azt írta a 24.hu, hogy a Magyar Országos Közjegyzői Kamara hitelbiztosítéki nyilvántartása szerint Szijjártó-Nagy cége 2020 februárja óta lízingel egy Porsche Cayenne típusú gépkocsit. A Porsche Bank Hungaria Zrt. 16 millió forintos jelzálogot jegyeztetett be a luxus terepjáróra.

Tavaly februárban ugyan már volt menő autója a cégnek, de honlapja még nem.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk