Ismét helyreigazítás közlésére kötelezte a kormánypárti sajtót a bíróság

  • narancs.hu
  • 2020. június 11.

Belpol

Valótlanul állították, hogy a Váci Dunakanyar Színház dolgozói a polgármester zsarolása miatt mondtak fel. Valójában senki nem hagyta ott a társulatot.

Még március közepén jelent meg egy cikk a kormánymédia két oszlopos tagjának felületén, előbb az Origón, majd később a Magyar Nemzet online-on arról, hogy áll a bál a Váci Dunakanyar Színházban, mert az önkormányzat nem támogatja tovább a színházat, amivel veszélybe került maga a társulat is.

A cikkben a kormánymédia azt írta, hogy az új városvezetés és az intézmény között annyira elmérgesedett a viszony, hogy Matkovich Ilona, az ellenzéki összefogás színeiben megválasztott polgármester a váci ESTV élő adásában fenyegette meg a színház korábbi igazgatóját, Kis Domonkos Márkot, aki távozott az intézmény éléről.  Majd egy későbbi állománygyűlésen a társulat nagy része is felmondott, kiállva „elűzött” igazgatójuk mellett.

A Matkovich Ilona polgármester által Facebookon közzétett bírósági ítélet azonban kimondja, a "Felmondtak a színészek a polgármester zsarolása miatt” címmel megjelentetett cikkben valótlan állítások jelentek meg. Valójában senki nem hagyta ott a társulatot.

Matkovich Ilona

ÚJABB BIZONYÍTÉK AZ ELKÉPESZTŐ, VÁCOT LEJÁRATÓ HAZUGSÁGÁRADATRA „... A valóság ezzel szemben az, hogy egyetlen színész sem mondott fel." „Helyreigazítás: Az eredetileg „Felmondtak a színészek a polgármester zsarolása miatt" címmel megjelentetett cikkünkben valótlanul híreszteltük, hogy a Váci Dunakanyar Színház színészeinek túlnyomó része inkább felmondott, semmint hogy elfogadják a polgármester ultimátumát.

Figyelmébe ajánljuk