Kövér László: Európa addig marad önmaga, amíg az európai nemzetek leányai vállalják a gyermekáldást

  • narancs.hu
  • 2020. június 11.

Belpol

A családok feladata bevonni minden gyermeket az európai keresztény kultúrkörbe megőrizve nemzeti identitásukat.

Európa addig marad önmaga, míg a magyar, szerb és más európai nemzetek leányai vállalják a gyermekáldást, és a családok a nevelési és oktatási intézményekkel együtt képesek bevonni minden gyermeket az európai keresztény kultúrkörbe megőrizve nemzeti identitásukat –hangsúlyozta Kövér László, az Országgyűlés elnöke csütörtökön Nagybecskereken, ahol átadta a Boldogasszony Iskolanővérek leánykollégiumának felújított épületét.

A magyarság küldetése változatlan a következő ezer évre is – hangoztatta Kövér László. Ez a küldetés pedig nem más, mint magyarként megmaradni a Kárpát-medencében. "Napjainkra olyan magyar államot építettünk, amely szolgálja, és nem kiszolgáltatja a nemzetet. Köszönet a délvidéki magyarságnak mindazért a lelki, erkölcsi és politikai támogatásért, amelyet mindehhez nyújtottak. (.) Engedjék meg, hogy az Országgyűlés nevében tolmácsoljam Önöknek: a délvidéki magyarság mindig és mindenben számíthat Magyarország támogatására" – biztosította támogatásáról a vajdasági magyarságot a politikus.
A csütörtökön átadott leánykollégiumot a Boldogasszony Iskolanővérek vagyon-visszaszármaztatás keretében kapták vissza. Az épületet teljes egészében magyar támogatásból újították és szerelték fel, a magyar kormány minderre 1,2 milliárd forintot biztosított.

Kövér László karácsony óta tartó verbális ámokfutásának soros állomásán már saját lányairól beszél

Ha tegnap valaki az Echo tévére kapcsolt azt hihette, hogy a szilveszter még nem ért véget. „Nem akarunk genderörületet ... Szeretnénk, ha lányaink az önmegvalósítás legmagasabb minőségének azt tartanák, ha unokákat szülhetnének nekünk" - mondta Kövér híres beszédében, a Fidesz-kongresszuson, ám több mint két hét elteltével Bayer Zsolt mikrofonja előtt már árnyalta mondandóját.

(MTI)

Figyelmébe ajánljuk