Ismét indul Szegeden Botka László

  • narancs.hu
  • 2024. április 15.

Belpol

Egyesületi színekben indul, ellenzéki pártok támogatásával. 

Az Összefogás Szegedért Egyesület jelöltjeként újra indul a szegedi polgármesteri posztért Botka László – írja az MTI.  A politikus az önkormányzati képviselőjelölteket bemutató hétfői rendezvényen azt mondta, a szegedi összefogás 22 éve sikeresen vezeti a várost, egységes és felkészült. Úgy fogalmazott, ezért szeretnének felhatalmazást kérni a szegediektől, hogy tovább folytassák a békés városépítő munkát.

Az Összefogás Szegedért Egyesület színeiben indul a polgármesteri posztért, ugyanúgy, ahogy mind a 19 egyéni képviselő. A „demokratikus ellenzéki parlamenti pártok” pedig támogató szervezetként segítik a közös munkát. 

Mint fogalmazott, az elmúlt évek nehézségei ellenére töretlen Szeged fejlődése. Világjárvány, szomszédban dúló háború, az energiaárak emelkedése és az európai uniós átlagnál háromszor nagyobb infláció sújtotta a magyarokat és a szegedieket. Erre válaszul a szegedi önkormányzat az ország legerősebb szociális hálóját hozta létre, hogy segíteni tudjon a családokon, a gyermekeken, időseken és rászorulókon.  Az elmúlt években csaknem ezer szociális bérlakást adott a város azoknak a szegedieknek, akik nem tudnak önerőből lakáshoz jutni. 

Magyarország húsz éve az Európai Unió tagja, a csatlakozásnak Szeged a legnagyobb győztese. Az önkormányzatnak több száz sikeres uniós pályázata volt az elmúlt időszakban. A támogatások révén komplett városrészek, intézmények újultak meg, korszerűbb infrastruktúra szolgálja a szegedieket, hangsúlyozta Botka László.

 
Botka László, Szeged polgármestere beszédet mond a BYD bejelentésén a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2024. január 30-án. Aláírásra került a világ legnagyobb elektromos autógyártójának számító kínai BYD jövőbeli szegedi üzemének helyszínt biztosító telek adásvételi előszerződése.
Fotó: MTI/Máthé Zoltán
 

A politikus az az elkövetkező évek legnagyobb feladataként – a magyar gazdaság történet legjelentősebb beruházása – a BYD elektromos autógyárának megépítésének „levezénylését” említette. A kormány mindent megtett azért, hogy a beruházás Magyarországra jöjjön, a városvezetés pedig több mint egy éves tárgyalássorozattal elérte, hogy a beruházok Szegedet válasszák, mondta.

A beruházással részletesen foglalkozott a Magyar Narancs. 

Az Összefogás Szegedért 19 képviselőjelöltje az emberekkel konzultálva minden városrészre önálló programmal készült, ezt megkönnyítette, hogy közülük tizenöten már korábban is elnyerték a választók bizalmát, legtöbbjük több ciklus óta szolgálja a helyi közösséget, közölte. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk