Ismét új vezetőt neveztek ki a rehabilitációs intézet élére

  • narancs.hu
  • 2020. július 6.

Belpol

Cserháti Pétert botrányos körülmények között menesztette Kásler Miklós még áprilisban, azóta a második főigazgató kerül az intézmény élére.

Flóris István az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI) új vezetője - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkársága hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere hétfőtől bízta meg Flóris Istvánt az OORI főigazgatói feladatainak ellátásával. A megbízott intézményvezetőt hétfő reggel állománygyűlésen mutatta be a dolgozóknak Horváth Ildikó egészségügyi államtitkár.
Flóris István traumatológus, sebész, ortopédiai szakorvos és egészségügyi menedzser a közelmúltig a Péterfy Kórház-Rendelőintézet Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet általános főigazgató-helyetteseként és az Országos Traumatológiai Intézet orvosigazgatójaként dolgozott.
Több mint három évtizede dolgozik a traumatológiai pályán, vezetőként is folyamatosan végzett sürgősségi traumatológiai és ortopédiai műtéteket. Orvosigazgatóként tevékeny része volt az országos intézeti cím visszaszerzésében. Flóris István a Magyar Traumatológus Társaság főtitkára, az Egészségügyi Szakmai Kollégium traumatológia és kézsebészet tanácsának tagja.

A minisztérium a közleményében azt írta, hogy az OORI irányítását "a Covid-ellátás idejére átmenetileg" átvevő Kovács Gábor nyugdíjba vonult. Feladatait az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben múlt pénteken megbízott főigazgatóként Bogos Krisztina vette át, aki eddig az intézet orvosigazgatói és osztályvezetői feladatait látta el.

Cserháti Pétert botrányos körülmények között menesztette Kásler Miklós még áprilisban. Akkor azt írták: a felmentés oka, hogy a járványügyi veszélyhelyzetben Cserháti Péter nem teljesítette az operatív törzs által jóváhagyott, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) koronavírus-járvánnyal kapcsolatos utasításait a felkészülésre.

A főigazgató menesztése óriási felháborodást váltott ki, az intézet dolgozói tüntettek, emellett nyílt levélben álltak ki mellette, de Balogh Zoltán és még Bayer Zsolt is nehezményezte a döntést.

Bayer beszólt Kásleréknak Cserháti Péter leváltása miatt

Kiderült, Balog Zoltán azért állt ki a főigazgató mellett, mert úgy érezte, a leváltásáról kiadott közlemény sértette az általa nagyon jól ismert Cserháti Péter emberi méltóságát, orvosi hitelességét. Napok óta téma az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet éléről leváltott főigazgató ügye. Kásler Miklós döntését sokan sokféleképpen értékelték, legutóbb a Magyar Kórházszövetség nyilatkozott elismeréssel Cserháti Péterről.

Figyelmébe ajánljuk