Iványi Gábor is felszólal a vasárnapi ellenzéki tüntetésen

  • narancs.hu
  • 2024. február 21.

Belpol

A Jobbik és az LMP is távolmarad az összellenzéki délutánról.

Az ellenzék vezető politikusai mellett Iványi Gábor lelkész is felszólal a négy ellenzéki párt közös tüntetésén a Parlament előtt február 25-én 15 órától - áll a DK közleményében a párt által szervezett, majd a Jobbikon és az LMP-n kívül a parlamenti ellenzéket is behúzó tüntetésről.

A megegyezés szerint a résztvevő pártok egy-egy embert delegáltak: a DK részéről Dobrev Klára, a Momentum részéről Bedő Dávid, az MSZP részéről Kunhalmi Ágnes, a Párbeszéd részéről pedig Szabó Tímea készülnek beszéddel, Budapestet pedig Karácsony Gergely főpolgármester képviseli a Kossuth téren.

A tüntetést szervező ellenzéki pártok szerint „nem szabad hagyni, hogy megint Orbán Viktor döntsön, és újra egy olyan köztársasági elnököt juttasson az államfői székbe, aki pedofilsegítő bűnözőnek ad elnöki kegyelmet. Ezért Orbán és a fideszes parlamenti képviselők helyett a magyar embereknek kell dönteniük a következő államfő személyéről, méghozzá közvetlen elnökválasztás útján.”

A tüntetés valamivel több, mint egy héttel a tízezreket megmozgató civil tüntetés után lesz, azt kifejezetten a gyermekbántalmazások miatt rendezték, de a pártokat szerevzett formában nem szerették volna látni a szervezők.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk