Iványiék milliárdos támogatást kaptak az emberektől

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 13.

Belpol

Az egyházi egy százalékokból befolyt felajánlások terén csak a katolikusok és a reformátusok előzik meg a MET-et.

Jelentősen nőtt az Oltalom Karitatív Egyesületnek (OKE) és a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségnek (MET) juttatott egy százalékos támogatások összege idén – közölte a MET csütörtökön.

A NAV honlapján közzé tett adatok szerint az Oltalom Karitatív Egyesület 107 843 432 forint 1%-os felajánlást kapott, ez 50%-kal több, mint az előző évben. Ezt 9921 adózó adta össze. A MET köszönetet mond a közleményben nekik „és valamennyi civilnek, aki adományával erőt és reményt ad a túlélésre”.

A támogatható szervezetek közül az OKE a 12. helyen végzett az országos listán.

Ami az egyházi egy százalékokat illeti,

a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségnek összesen 1 041 746 434 forintot ajánlott fel a 92 963 adózó magyar állampolgár.

A MET a felajánlott összeg nagyságát tekintve a 3. a katolikus és a református egyház mögött, a felajánlók számát tekintve pedig az 5. a listán a 166 támogatható egyház között. Tavaly 73418 adófizető 718 milliót adott a MET-nek, ebben az évben 45%-os a pénzügyi és több mint 25%-os támogatószámbeli növekedés.

„Ahelyett, hogy újra értetlenül állnánk azelőtt, miért támadást és nem állami támogatást kap egy társadalmilag ennyire elismert egyház, ahelyett, hogy újra feltegyük a kérdést, vajon a Kúria és az Alkotmánybíróság miért minősített vissza minket – a támogatók számára hivatkozva – nyilvántartott egyházzá, és így miért estünk el a számok tükrében akár 800 millió forint kiegészítő állami támogatástól, inkább a hálánkat szeretnénk kifejezni. Köszönjük minden felajánlónak, hogy ezzel a nagyvonalú gesztussal elismerték a tevékenységünket, az értékeinket! Köszönjük minden kollégánknak, hogy kitartásuknak és kiváló munkájuknak köszönhetően ilyen mértékű együttérzésre és támogatásra találtak minket érdemesnek. Megtisztelő és felemelő ez a példátlan mértékű a társadalmi szolidaritás! A támogatásuk éltet minket!” – olvasható a közleményben.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk