Megy Jakab után a Jobbik Pest megyei elnöke is

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 13.

Belpol

Zágráb Nándor közleménye már az új mozgalom nevét viselő e-mail-címről érkezett.

Lemond Pest megyei elnöki tisztségéről, felügyelő bizottsági tagságáról, és kilép a Jobbikból Zágráb Nándor – olvasható a közleményben, amely a Nép Pártján mozgalom nevét viselő e-mail-címről érkezett a Magyar Narancs szerkesztőségéhez.

 Jakab Péter kiszorítása a Jobbikból az utolsó csepp volt a pohárban – indokolta döntését Zágráb Nándor. 

 A politikus azt írja, a napokban megdöbbenve figyelte, hogy az eddig Európa-pártinak tartott Jobbik átsodródott az Európa egységét veszélyeztetők táborába, legalábbis Zágráb így értékeli a párt népszavazási kezdeményezését

 „Fel lehet tenni a kérdést, hogy Gyöngyösi Márton felkészületlensége vagy Magyarország Európából való kiszakítása az indítvány mozgatórugója. A zavaros magyarázkodásokból nem derült ki az igazság. A következmény viszont az, hogy a Jobbik elveszíti Európa-párti szavazóit, és felsorakozik a két másik Európa-ellenes párt, a Fidesz és a Mi Hazánk mellé” – érvel a lemondott Pest megyei elnök.

 
Jakab Péter és Zágráb Nándor. Forrás: Zágráb Nándor Facebook-oldala
 

 Zágráb úgy látja, hogy Gyöngyösi Márton, a párt új elnöke pénteken „a Fidesz összes rágalmát felhasználva, a nyilvánosság előtt brutálisan hátbatámadta Jakab Pétert”, aki pedig a Jobbik legnépszerűbb politikusa, a vidék hangja, Orbán Viktor legnagyobb ellenfele. Azzal, hogy Jakab ezek után bejelentette, kilép a pártból, Zágráb szerint a Jobbik elvesztette a politikai kapcsolatot a vidéki Magyarországgal.

„Gyorsan sikerült, pár hónap alatt. Mindent amiért közösen dolgoztunk. Ebben a helyzetben nekem is döntenem kellett. Továbbra is az európai értékek megőrzését és a vidék érdekképviseletét tartom a legfontosabb feladatomnak. Csatlakozom Péterhez, maradunk a nép pártján!” – közölte Zágráb Nándor.

Ez történik épp a Jobbikkal:

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk

„Engem untatnak a hagyományos elektromos gitárszólók”

  • Nagy István
Steve Stevens közreműködött filmzenékben, de a leginkább mégis Billy Idol szólógitárosaként ismerhetjük. A budapesti Billy Idol-koncert előtt mesélt nekünk együttműködésükről, a Top Gun Grammy-díjáról és sok minden másról.