Jelentős prémiumot kaptak a BKK és a BKV vezetői, Karácsony is reagált

  • narancs.hu
  • 2023. október 4.

Belpol

A főpolgármester szerint a fizetés-kiegészítés jár a vezetőknek, a tömegközeledés pedig jobban teljesít, mint a MÁV vagy a Volánbusz.

„Mesés prémiumokat” hagyott jóvá a BKK, illetve a BKV vezető tisztségviselői számára Karácsony Gergely – írja a kormányközeli Magyar Nemzet, amely azt is felrója a főpolgármesternek, hogy eközben a tömegközlekedés jegyárai emelkedtek.

A lap információi szerint mintegy 65 millió forintot osztottak szét a vállalatok vezetői között. Walter Katalin, a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. vezérigazgatója 9,96 milliót, Szarka Zsolt, a cég operatív vezérigazgató-helyettese 8,8 milliót, Diószegi Ágnes, a társaság ügyfélkapcsolati és értékesítési vezérigazgató-helyettese szintén 8,8 milliót, Bolla Tibor, a BKV Budapesti Közlekedési Zrt. vezérigazgatója 9,6 milliót, Bátora László, a vállalat gazdasági vezérigazgató-helyettese 8,64 millió, Szedlmajer László, a cég autóbusz és trolibusz üzemeltetési vezérigazgató-helyettese 5,6 milliót, Takács Péter, a társaság vasúti üzemeltetési vezérigazgató-helyettese pedig 8,6 millió forint prémiumot kaphat. 

Karácsony Gergely reagált a kormánypárti újság kritikájára. Szerda reggeli bejegyzésében ezt írta: „A BKK-nak és a BKV-nak nagyjából tízszer annyi utasa van, mint a MÁV-nak. A vezetőik pedig kb. fele annyit keresnek, mint a MÁV vezetői. A lakájmédia most mégis azon pörög, hogy milyen busás jutalmat kaptak. Pedig nem jutalomról van szó, hanem prémiumról, amire azért jogosultak, mert teljesítették az ehhez szükséges konkrét vállalásokat. Ezeknek köszönhetjük, hogy Budapesten a COVID, az energiakrízis és a száguldó infláció ellenére nem romlott, hanem javult a közösségi közlekedés minősége. Hasonló munkasikereket kívánok a MÁV és a Volánbusz vezetőinek.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk