Jogállamisági eljárás: a kormány elküldte válaszát az Európai Bizottságnak

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 23.

Belpol

Ha az EB nem találja kielégítőnek a kormány intézkedéscsomagját, úgy jöhetnek a pénzügyi szankciók. 

„A magyar Kormány elküldte válaszlevelét a Bizottságnak a költségvetési kondicionalitási eljárásban.A választ intenzív egyeztetés előzte meg. Egy hónap alatt 10 videókonferenciát és számos megbeszélést tartottunk a Bizottsággal, százat is meghaladja a köröztetett és egyeztetett intézkedési tervezetek száma.

A magyar Kormány átfogó intézkedéscsomagot tett le az asztalra azzal a céllal, hogy a Bizottság valamennyi aggályát orvosolja. A magyar Kormány a továbbiakban is nyitott a konstruktív párbeszédre a Bizottsággal” – írja a Facebookon Varga Judit igazságügyi miniszter. 

A hvg.hu hétfőn emlékeztetett, éjfélkor lejárt a határidő, hogy a jogállamisági eljárásban felvetett problémákra immáron másodszor is válaszoljon a kormány. Amennyiben az Európai Bizottság most sem találja kielégítőnek a magyarázatot, akkor egyre nagyobb az esélye a pénzügyi szankcióknak. 

A témával többször is foglalkozott a Magyar Narancs. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk