Karácsony: "Egy fideszes bűnöző a Fidesz újabb koronatanúja"

  • narancs.hu
  • 2021. december 16.

Belpol

A főpolgármester reagált Láng Zsolt szavaira.

Egy fideszes bűnöző a Fidesz újabb „koronatanúja”, így reagált Karácsony Gergely Facebook-oldalán Láng Zsolt délelőtti sajtótájékoztatójára.

Ahogy azt a 444.hu megjegyzi, Láng, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője délelőtt azt mondta: egy ingatlanfejlesztő közjegyző előtt tett nyilatkozatot arról, hogy a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt., a főpolgármester tudtával kiajánlotta értékesítésre a Városházát. A nyilatkozó büntetőjogi felelőssége tudatában juttatta el hozzájuk az erről szóló levelet, amiben azt is közölte, hogy az abban szereplő állításokat hajlandó megerősíteni személyesen, az ügyet vizsgáló bizottság következő ülésén, illetve a rendőrségnek is.

Erre reagált most a főpolgármester, aki elmondta, hogy "a Fidesz-könyvelője, Gansperger, és Orbán, valamint Putyin közös oligarchái, Rahimkulovék után, jöjjön a következő alak, a hangfelvételek másik főszereplője, Zentai Péter, aki véletlenül sem azonos az újságíróval. Alighanem ő mondta tollba közjegyző előtt azt a nyilatkozatot, amit a fővárosi Fidesz frakcióvezetője most büszkén lobogtat, a propagandamédia nagy örömére. Jó kis sajtótájékoztatót tartott, pár méterre attól az üzlethelyiségtől, amit párttársa, az V. kerületi fideszes polgármester áron alul adott el a Völner-ügy jelenleg letartóztatásban lévő végrehajtó kulcsfigurájának."

De ami most fontosabb: ez a Zentai nevű fideszes is egy bűnöző. Ha netán e jelző nem tetszik neki, hát találkozunk a bíróságon…

Majd hozzátette, hogy Zentai Rahimkulovék kijáró embere, "egy jól sikerült vitorlázáson, hol máshol, jöttek össze még 2011-ben, azóta együtt bizniszelnek, főszereplője a magyar történelem eddigi legnagyobb TAO-csalásának."

Ahogy Karácsony elmondta: 14 milliárd forintnyi támogatást szedtek össze. "Sok száz milliónyi hasznot termeltek a Zentaihoz kötődő szervezetek, kihasználva egy bűnösen rossz állami szabályozást, valamint művészek és művészcsoportok jóhiszeműségét. Aztán 2018-ban megszűnt ennek az élősködésnek a lehetősége, azóta pedig az történik, hogy Zentai cége ott tanyázik a legnagyobb adótartozók szégyenlistáján".

Ahogy végül a főpolgármester megjegyzi:

"Az meg csak a Fidesz hatalmi gépezetét ismerőknek tűnhet föl, hogy a legnagyobb adósok szégyenlistáján van egy másik neves szereplő is, Gattyán György. Nemrég lecserelték a NAV teljes vezérkarát, azóta Zentai egy fideszes lejáratás kulcsfigurája, Gattyán meg pártot gründol nagy kevélyen az ellenzék kárára, a Fidesz érdekében. Micsoda véletlen egybeesések…"

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk