Karácsony és Vitézy is kíváncsi volt a diákok programjára

  • narancs.hu
  • 2024. április 3.

Belpol

Ingyenes színházjegyek, modernizált menzák, új közösségi terek. 

Bemutatta választási programját az Egységes Diákfront, az ADOM diákmozgalom és a Fridays for Future Magyarország szerdán Budapesten, a Bálint házban. 

A három szervezet többek között azt javasolja, jöjjön létre fővárosi diákönkormányzat, legyen lehetőség ingyenes színházjegyekre pályázni. Ingyenesen igénybe vehető sportolási lehetőségről, közösségi terek létrehozásáról, elérhető mentális segítségről is szól a program, amelyet felajánlottak az összes Budapesten induló polgármester- és főpolgármester-jelöltnek.

A programbemutatóra kíváncsi volt Karácsony Gergely és Vitézy Dávid is, mindketten posztoltak az eseményről.

Karácsony bejegyzése arról szól, hogy a diákmozgalmakkal együtt állt ki a főváros az oktatás szabadságáért, a klímavédelemért, az olcsó diákbérletek ügyében is együttműködnek. A hivatalban lévő főpolgármester szerint „a fiatalok véleményére alapozva okos, felelős és támogatásra méltó javaslatok hangzottak el. Ezek a javaslatok nem felelőtlen és megalapozatlan ígérgetést érdemelnek, hanem mindenekelőtt a valódi beleszólás jogának garantálását”.

Karácsony arról is ír, hogy áprilistól ingyenes előadásokat biztosítanak diákoknak fővárosi színházakban.

Vitézy Dávid szerint is sok értékes javaslat hangzott el, így arról, hogy biztonságosabbá kell tenni az iskolák környékét és meg kell újítani az iskolai menzákat.

A javaslatok részleteiről Vitézy tárgyalni fog a diákmozgalmakkal, hogy főpolgármesteri programja „a lehető legszélesebb támogatással bírjon”. Az LMP főpolgármester-jelöltje azt írta, közösségi programalkotási kérdőívüket eddig több mint ezer harminc év alatti budapesti töltötte ki, az ott megfogalmazott visszajelzésekkel is kiegészül a programja. Így például vállalja, hogy ha győz, péntek és szombat esténként bevezeti az önkormányzat a budapesti metrók éjjeli üzemét.

Az eseményről készült képeken nem lehetett látni Szentkirályi Alexandrát, a Fidesz reménybeli főpolgármester-jelöltjét, aki viszont az ATV-nek nyilatkozva műmacsó tempónak minősítette Vitézy megjegyzését, miszerint a júniusi főpolgármester-választáson Karácsony és Vitézy között dől el a győzelem. Szerinte nem Karácsony és Vitézy dönti el, ki a legjobb jelölt, hanem a budapestiek.

A leadkép forrása Vitézy Dávid Facebook-oldala

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk