Karácsony Gergely elindulna egy főpolgármesteri előválasztáson

szerző
MTI/narancs.hu
publikálva
2018. okt. 10., 15:35
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Ha lesz előválasztás, főpolgármester lesz belőle – mondta.

A Párbeszéd elkötelezett abban, hogy olyan politikai együttműködés alakuljon ki, ami a fővárosiak többségének akaratát tudja képviselni – mondta Karácsony Gergely társelnök egy sajtótájékoztatón, miután kiderült, hogy Tarlós István a Fidesz támogatásával jövőre is harcba száll a főpolgármesterségért.

Karácsony hozzátette, támogatják az előválasztás intézményét, és kérdésre azt is elmondta: valószínűleg el fog indulni egy ilyen megmérettetésen. Ha így alakul, akkor főpolgármester lesz, és ő fogja vezetni a Budapesti Fejlesztési Tanácsot.

Orbán és Tarlós korábbi tájékoztatójára úgy reagált: önmagában az, hogy a Fidesz „méltóztatott” megőrizni a közvetlen főpolgármester-választást, nem jelenti, hogy nem sérült tovább a budapesti önkormányzatiság. A kormány támogatása nélkül semmilyen fejlesztést nem fog tudni megvalósítani a főváros – mondta.

Karácsony szerint az elmúlt nyolc évben rengeteget sérült Budapest függetlensége: a költségvetés a felére süllyedt és sok feladatot államosítottak. Most tulajdonképpen az történt, hogy egy alku keretében a Fidesz megőrizte az önkormányzatiság látszatát a közvetlen főpolgármester-választással, de gyakorlatilag államosította az összes fővárosi fejlesztést.

Budapest a gazdasági teljesítményének a töredékét sem kapja vissza, és ez a néhány százalék is a kormányon keresztül fog érkezni – mondta.

Kiemelte: ami a kabinetnek fontos, az nem feltétlenül az a fővárosiaknak. Sok pénz megy el stadionokra és hasonló projektekre, melyek nem javítják, sőt akár rontják is az életminőséget. Az, hogy a Fidesz kit indít a főpolgármester-választáson, a párt belügye, az azonban nem, hogy megőrződjön Budapest megmaradt autonómiája.

szerző
MTI/narancs.hu
publikálva
2018. okt. 10., 15:35
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 1
  Cyrano
  2018. október 10., szerda 20:54
  Zuglót sem sikerült rendbe rántania, nem kellene ezt a nagyobb falatot erőltetni.
  Tényleg nem kellene játszani egy világváros életével.
  Tarlósnak sikerült eléggé elqurnia, most minek egy másik dilettáns?

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Akadozik a szemétszállítás
Káosz és kosz
Radnóti András írása
Ukrajna és a magyar külpolitika
Interjúk
Gőz László, Simon Márton, Zurbó Dorottya
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Kis-Magyarország

Kultúra