Tapssal fojtották bele a szót fideszes képviselők Szabó Tímeába

  • narancs.hu
  • 2020. április 20.

Belpol

A képviselő azt akarta megtudni, miért nincs a parlamentben a miniszterelnök, hogy válaszoljon az azonnali kérdésekre.

A parlament mai ülésén a Párbeszéd nevében Szabó Tímea frakcióvezető kért szót, és arról érdeklődött, miért nincs a parlamentben a miniszterelnök, hogy válaszoljon az azonnali kérdésekre.

Hol van a miniszterelnök? Miért nem vesz részt a parlamenti ülésen? Ha annyira rendben mennek a dolgok és olyan jól állunk a kórházi ellátottsággal, miért nálunk a legmagasabb a vírus halálozási rátája a világon? – kérdezte a képviselő.

Szabó arról is érdeklődött, hova megy az a több tíz- és százezer maszk, amelyek érkezéséről a kormány nap mint nap beszámol, ha a magyar egészségügyben láthatóan nincs elegendő, viszont külföldre még így is jut belőlük.

A képviselő ezután túlnyomórészt határon túli magyarok lakta településeket sorolt, erre a fideszes képviselők hangos tapsolásba kezdtek, Szabó Tímea pedig nem tudta folytatni mondanivalóját, és lejárt a felszólalásra rendelkezésre álló ideje. Kövér László házelnök gúnyosan azzal zárta le a felszólalását, hogy a „viharos tetszésnyilvánítással nem tudott mit kezdeni” és nem méltányolta a körülményeket, másnak adta meg a szót.

A felszólalást a képviselő Facebook-oldalán közzétett videón megtekinthetik:

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.