Több mint a duplájára nő jövőre a fesztiváloknak nyújtott állami támogatás összege

  • narancs.hu
  • 2023. november 20.

Belpol

800 millióra pályázhatnak.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium hatásköre alá tartozó Nemzeti Kulturális Alap (NKA) Kulturális Fesztiválok Kollégiuma további 200 millió forinttal megemelte a 2024-ben megrendezésre kerülő fesztiválokra megpályázható támogatások mértékét – vette észre az Economx az NKA honlapján.

Az emelés úgy még szembetűnőbb, hogy az idei 330 millió forintos támogatáshoz képest jövőre amúgy is 600 millióval számolhattak volna a kulturális fesztiválok szervezői.

Így tehát

jövőre összesen 800 millió forint állami támogatáshoz juthatnak majd a fesztiválok szervezői,

az eseményekkel szemben pedig az az elvárás, hogy "gazdagítsa nemzeti műveltségünket, a hazai és a nemzetközi előadók jeles képviselői mellett törekedjen a fiatal tehetségek bemutatására".

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk