Két nap alatt összeadtak Hadházynak 6 milliót

  • narancs.hu
  • 2022. június 9.

Belpol

A képviselő nem magának, hanem korrupciós ügyeket vizsgáló stábjának gyűjtött adományokat. Őszre talán le tudja tenni képviselői esküjét, és kap tiszteletdíjat.

„Önöknek köszönhetően két nap alatt összejött az az összeg, amivel nyár végéig akkor is tud működni a stábom, ha Kövér László – teljesen törvénytelenül – akár az őszi ülésszak kezdetéig blokkolja az eskütételemet. Nagyon hálás vagyok ezért és rengeteg erőt ad maga a tény is, de a sok kis adománnyal érkező sok-sok biztató üzenet is!” – írja a Facebookon Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő.

Egyedül Hadházy bojkottálta az új Országgyűlés május 2-i alakuló ülését. Ezzel jelezte, hogy szerinte nem tisztességes választáson győzött a Fidesz–KDNP. Mivel az esküt akkor nem tette le, nem kaphat tiszteletdíjat. A többség és Kövér Lászó házelnök döntésén múlik, mikor tehet esküt, és válhat hivatalosan is országgyűlési képviselővé. 

A keddi felhívást – mint a HVG is emlékeztet – nem azért tette közzé, hogy magának gyűjtsön pénzt. Megélhetését saját cége, állatorvosi rendelője bevételéből finanszírozza. Az adományt a korrupciós eseteket föltáró munkában vele együtt dolgozó kollégáinak kérte. Mihelyt kap tiszteletdíjat, azt is erre a célra fogja fordítani.

A sikeres adománygyűjtést megköszönve Hadházy többek között azt írja, a jelek szerint van igény a munkájukra, „másrészt sokan értik, miért is fontos anyagilag is az emberekre támaszkodni: ha ugyanis nem függünk a rendszertől, nem tudnak minket a pénzcsappal zsarolni! Ez lehet, sőt ez kell legyen az új ellenzéki politika egyik alapvetése!” 

Szerinte azzal, hogy nem adnak neki lehetőséget az eskütételre, 30 ezer zuglói szavazó akaratát veszik semmibe, és ezt nem fogja szó nélkül hagyni. „Egy képviselő egy demokráciában eldöntheti, hogy mikor akar egy jogával élni, de ha a hatalom dönti el, hogy mikor élhet vele, az bizony diktatúra” – írta Hadházy.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk