Kifarol a Kutyapárt Juhász Péter mögül, miután a Momentum támogatja a jelöltet

  • narancs.hu
  • 2024. február 5.

Belpol

Nem akarnak a többi ellenzéki párttal közösködni. 

Kifarolt a Magyar Kétfarkú Kutya Párt Juhász Péter mögül az V. kerületben, miután a Momentum visszaléptette Kerpel-Fronius Gábort, és helyette Juhászt támogatják polgármesterjelöltjükként – írja a Telex. Erről a párt hétvégi küldöttgyűlésén szavazott a párt, amit a Kovács Gergely társelnök megerősített a portálnak. 

Kovács Gergely azt mondta: „Mi a kampány elején azt kértük a Juhitól, hogy ha MKKP-s jelölt, akkor ne nagyon kampányoljon együtt ellenzéki politikusokkal, mert mi szeretnénk ezektől a pártoktól továbbra is megtartani a távolságot. A Momentum már visszalépett a javára, és mára úgy tűnik, lassan az egész ellenzék beáll mögé. 

Ebben a helyzetben az tűnik a legjobb megoldásnak, ha Juhi függetlenként folytatja, hiszen nyilván nem várható el egy olyan ellenzéki jelölttől, akit sok ellenzéki párt támogat, hogy ne is mutatkozzon velük, hiszen együtt kell kampányolniuk a következő hónapokban”.

Kovács szerint egyébként ők sem számítottak arra, hogy Juhász egy hónap alatt ilyen sikeres lesz a többi pártnál, de „idáig elvittük”. Egyébként pedig minden jót kíván Juhásznak.

Juhász Péter a Telexnek azt nyilatkozta, ő is csak a hétvégi szavazás után értesült arról, hogy a Kutyapárt úgy döntött, nem támogatja tovább őt, de köszöni nekik az eddigi munkájukat. Arról is beszélt, ő mindig arra törekedett, hogy független jelöltként induljon, minél több párt támogatásával, és valóban lehetséges, hogy a Momentumon kívül még más ellenzéki pártok is beállnak mögé a következő hetekben.

Juhászon kívül még egy ellenzéki jelölt van a Belvárosban: az ellenzék helyi frakcióvezetője, Kovács Alex Gábor. Korábban mindketten jelezték már, hogy nyitottak lennének egy előválasztásra. Mellettük még a Mi Hazánk is indít saját jelöltet, Szikora Istvánt, számolt be a portál. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk