Kiszállt a rendőrség az újpesti ellenzék médiacégéhez

  • narancs.hu
  • 2023. június 28.

Belpol

Talán el sem készültek a videók, amikre milliókat vett fel egy cég, de ha meg is vannak, nem jó minőségűek.

Házkutatást tartottak a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói az Újpesti Sajtó Kft.-hez, ami a kerületi ellenzék médiacége - írja a 24.hu. A rendőrök „az előző ügyvezetés alatt készült audiovizuális tartalmakat és az azokhoz kapcsolódó dokumentációkat” keresték, azokat átadták nekik.

A nyomozást Szabó Balázs független önkormányzati képviselő feljelentése nyomán rendelték el, aki azt mondta, 2019 novembere és 2021 júliusa között lezajlott gyanús pénzkifizetések miatt úgy érezte, hogy a Fidesz által is többször felemlegetett ügyben „tetten érhető a bűncselekmény”.

Arról van szó, hogy egy bizonyos Glokalis Kft.-t bíztak meg Déri Tibor korábban momentumos, most már DK-s polgármester imázsvideóinak elkészítésével. Szabó elmondta, hogy a cég havi hét videóra kapott szerződést, darabonként nettó 180 ezer forintért, így végül száznál is több videónak kellett volna elkészülnie. Az is lehet, hogy ezek el sem készültek.

Tompos Márton, az Újpesti Sajtó Kft. felügyelőbizottságának korábbi momentumos delegáltja ugyancsak tiltakozott a gyenge minőségű, adásba soha nem kerülő videók és az ezek elkészítéséért felvett milliók miatt.

A Glokalis Szabó állítása szerint ahhoz a Soós Edvinhez köthető, aki már a 2019-es önkormányzati választás előtt feltűnt Újpesten, de dolgozott a XV. kerületben és Tatabányán is, és voltak megbízásai Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnök-jelölt, valamint Varju László DK-s országgyűlési képviselő mellett is.

Déri Tibor szerint a videók elkészültek, egy részük most is megtekinthető, a többit meg majd később használják fel. A BRFK sajtóosztálya azt írta a 24.hu-nak, hogy hűtlen kezelés gyanújával ismeretlen tettes ellen folyik eljárás.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk