Kitiltották a visegrádi Panoráma útról a motorosokat, akik bosszúból felvonulást tartottak a helyszínen

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 26.

Belpol

A tiltást jelző táblát pedig lefestették.

Június 9-én a visegrádi önkormányzatot úgy döntött, hogy a március 1. és november 1. közötti időszakra kitiltja a fellegvárhoz vezető Panoráma útról a motorkerékpárosokat – írja a Telex. Az önkormányzat azért döntött a tiltás mellett, mert az autósok és motorosok versenypályának használják a Panoráma utat, naponta nagy sebességgel hajtanak rajta. A gyorshajtás és a nagy zaj a turisták mellett a helyieket is zavarja.

Az útvonalat nagyon kedvelik a motorosok, akik most azon csodálkoznak, hogy a szabálytalankodók miatt mindenkit eltiltanak innen. A motoros újságíró-influenszer, Fodor Donát (Dodor) megkereste az önkormányzatot, de csak egy közleményt kapott válaszul: „A motorosok behajtását tiltó tábla kihelyezését követően a motoros társadalom egy része – influenszerei buzdítására – lejárató kampányba kezdett Visegrád Városa ellen, valótlanul állítva, hogy korlátozva vannak a Visegrád belterületén lévő turisztikai szolgáltatások használatában.”

Dodor ezután szervezett egy motoros találkozót a környéken: „Ha nem érdekli őket a motorosok véleménye és folytatják a maszatolós, másokra mutogatós nyilatkozataikat, akkor viszont én is azt mondom, hogy túrázzunk egyet azon a környéken” – hirdette meg a közösségi médiában.

Augusztus 26-án szombaton több száz motoros lepte el a Panoráma utat, és még a motorosokat tiltó táblát is lefestették.

Legújabb lapszámunkban arról írtunk, hogy az ország egyes útjain a tavasztól őszig tartó motoros szezon egyre több konfliktussal jár.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk