Kivitelező a KDNP-s képviselőnek: „Mocskos fideszes tolvajnak nem dolgozom”

  • narancs.hu
  • 2024. január 25.

Belpol

Kis magyar történet egy Csákváron épülő gombatermesztő üzemből.

Nem nagyon készül el Zolnai Sándor csákvári KDNP-s önkormányzati képviselő 2020 óta épülő gombatermesztő üzeme, pedig négy évvel ezelőtt 277 millió forintos uniós vidékfejlesztési támogatást is elnyert hozzá a kormánypárti politikus. Korábban ígéret volt, hogy 2021 elején szerkezetkész állapotba kerülhet az üzem, de egyelőre félbehagyták a projektet – számolt be róla a 24.hu.

Zolnai szerint a projekt félbehagyása mögött a kivitelezővel támadt elszámolási vita áll. Megemlítette azt is, hogy volt olyan generálkivitelezője, aki ezzel a kijelentéssel hagyta ott: „Mocskos fideszes tolvajnak nem dolgozom”. Zolnai szerint az illetőtől kötbért kellett követelnie, mert nem végezte el a megegyezés szerinti feladatot. A kedvezőtlen időjárás, a sok eső és fagy hátráltatja az építési munkákat.

A gombatermesztő üzem még a 2014-2020 közötti európai uniós támogatási ciklusban megvalósuló Vidékfejlesztési Program (VP) keretében nyert támogatást. A Magyar Államkincstár nyilvántartása szerint 2020-ban 139 millió forintot, majd 2022-ban további 46 millió forintot utaltak ki a projektre.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk