Kormányrendelet született a hitoktatók bérfejlesztéséről

  • narancs.hu
  • 2022. november 25.

Belpol

Úgy tűnik, nem minden esetben kell várni az EU-s pénzekre.

A kormány rendeletet hozott „a bevett egyház és annak belső egyházi jogi személye által az állami és a nemzetiségi önkormányzat fenntartásában működő iskolában szervezett hit- és erkölcstanoktatásban, valamint az egyházi köznevelési és szakképző intézményben szervezett hittanoktatásban részt vevő személyek bérfejlesztéséhez nyújtott 2023. évi kiegészítő költségvetési támogatásról” – szúrta ki a 24.hu.

A miniszterelnök által aláírt rendelet szerint a központi költségvetés kiegészítő támogatást biztosít a hittantanárok január 1-jétől hatályba lépő bérfejlesztéséhez. A jövőévi költségvetési törvény alapján a „Hit- és erkölcstanoktatáshoz, valamint hittanoktatáshoz kapcsolódó átlagbéralapú támogatás jogcíméhez kapcsolódó kiegészítő támogatás fajlagos összege 61 000 forint/hó/fő.”

A rendelet szabályozza azt is, hogy a bevett egyházat „megillető” kiegészítő támogatás összegét, miként kell megállapítani, kérelmezni, illetve, hogy a hivatalos döntés megszületéséig az összeg január–április hónapokra eső részét külön határozat nélkül, előlegként kell havonta folyósítani. A rendelet 2024. március 31-én hatályát veszti.

(Címlapképünk illusztráció)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk