Kovács Gergely szerint a Momentum azt terjeszti, hogy letartóztathatják a választás előtt

  • narancs.hu
  • 2024. április 14.

Belpol

Vasárnap még lehet szavazni az előválasztáson a XII. kerületben. 

"Így mozgósít a momentum az előválasztásra: És akkor most olvassátok el ezt a doksit, amit a momentum készített azoknak, akiknek a jelöltjük mellett kell kampányolnia. Rólam például azt kell mondaniuk, hogy le fognak tartóztatni a választás előtt. Egy mondattal később írják, hogy a jelöltjük milyen tisztességes. Tényleg kabaré ez a csapat. Jó hír: természetesen nem fognak letartóztatni, nincs is semmilyen rendőrségi vagy bírósági ügyem. Úgyhogy holnap még érdemes szavaznotok rám az előválasztási sátraknál + online" – írta a Facebookon Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) társelnöke. 

A XII. kerületben vasárnapig előválasztás zajlik, Kovács mellett Visi Piroska (civilek) és Farkas Csaba (Momentum) méretteti meg magát (utóbbi két induló pár napja esett egymásnak). A Kovács által nyilvánosságra hozott belső momentumos útmutatóban az olvasható, hogy a „Gergő nem tudja megszólítani egy jelentős részét a választóknak, és félő, hogy hamarabb letartóztatják, mint a választás”. 

A Momentum a Telexnek azt nyilatkozta, a "Momentum Mozgalom eddig sem folytatott és ezután sem fog negatív, lejárató kampányt folytatni. Hivatalos mozgósító anyagainkat (hírleveleinket, SMS-einket, social üzeneteinket) szívesen bárki rendelkezésére bocsájtjuk ennek alátámasztására. Az viszont kétségtelen tény – ami bármikor feljöhet egy-egy beszélgetésben, ha a XII. kerületi előválasztás szóba kerül – , hogy Kovács Gergelyt korábban már vitték el a rendőrök bilincsben”. 

A választ Kovács is olvasta. Mint írta a Facebookon: „A csodálatos Momentum tudja fokozni. Ez a válaszuk arra, hogy az aktivistáiknak azt kell terjeszteniük rólam, hogy engem letartóztatnak a választás előtt majd valakik valamiért. Amúgy két éve az Erzsébet hídról valóban bevittek minket a rendőrök egy ellenzéki tüntetésről, mert a felszólítás ellenére nem mentünk fel a járdára, bilincs mondjuk rajtam nem volt, de az ő fejükben ebből az következik, hogy engem majd bizonyára letartóztatnak a következő hónapokban. Erős ott a logika, az igazság iránti vágy, meg a tisztesség”. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk