Kovács Zoltán: Sajnálatos is lenne, ha a kormány korlátlan hatalmat kapott volna

  • MTI/narancs.hu
  • 2020. április 1.

Belpol

A BBC-nek adott interjút az államtitkár.

Interjút adott a BBC-nek Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, aki a csatornának kijelentette, "a magyar kormány nem kapott korlátlan hatalmat a koronavírus elleni védekezésről szóló friss törvény nyomán, soha nem is vágyott ilyesmire, és ez nagyon sajnálatos is lenne".

Kovács azt mondta, Magyarországon továbbra is a parlament a legfőbb államhatalmi szerv, amely bármikor visszavonhatja a különleges felhatalmazást, amikor úgy ítéli, hogy véget ért a válság.

Hangsúlyozta, hogy az Országgyűlésnek nem függesztették fel a működését, a rendeleti kormányzásnak pedig a járvány elleni küzdelem a kizárólagos célja.

Kérdésre Kovács Zoltán nevetségesnek nevezte azokat az állításokat, amelyek szerint Magyarország a diktatúra felé haladna, és hozzátette, tíz éve ilyen vádakat hallanak.

A parlament hétfőn fogadta el koronavírus elleni védekezésről szóló törvényt, amely szerint a veszélyhelyzet idején a kormány a jogszabályoktól eltérő rendkívüli intézkedéseket hozhat.

Neked ajánljuk