Kövér: "Megnyitottuk a korábban oly sokáig megtiport haza és megalázott nemzet felemelkedésének új korszakát"

  • narancs.hu
  • 2019. október 6.

Belpol

A házelnök az aradi vértanúkra emlékezve osztotta meg gondolatait.

"Legyőzetve is győztes forradalmunk erőt adott, és irányt szabott a XX. század magyarjainak 1956-ban, amikor szembeszegültek az idegen zsarnoksággal; erőt adott 1990-ben, amikor kimentettük hazánkat a kommunizmus összeomló romjai alól; és erőt adott a XXI. század magyarjainak is, amikor 2010-ben országunkban lezártuk a posztkommunizmus korszakát, és megnyitottuk a korábban oly sokáig megtiport haza és megalázott nemzet felemelkedésének új korszakát" – mondta Kövér László ma a romániai Oklándon az aradi vértanúk emléknapja alkalmából tartott beszédében.

Kövér meglátása szerint ha nem hívő értelem vezérli Európa gazdaságát és társadalmait, akkor az európai ember nem az ura, nem jogos haszonélvezője, hanem csak rabszolgája és kárvallottja lesz a pénznek és a gépeknek, melyek behálózzák az életünket. Ha az értelmes hit helyett olyan értelmetlen tévhit irányítja Európa vezetőit, mely szerint kontinensünk az európai emberek, értékek és életformák hiányában is Európa marad, akkor keserves jövő vár földrészünkre – fűzte hozzá.

Emellett óva intett, hogy amennyiben azon romboló balhiedelem uralkodik el kontinensünk politikájában, miszerint az európai keresztény egyházak, az európai nemzeti államok, maguk az európai nemzetek és a családok a múlt felszámolandó hagyatékai, akkor sötét jövő vár mindannyiunkra.

MTI

Figyelmébe ajánljuk