Lánczi Tamás: „Ügyvédek is segédkezhettek tiltott külföldi kampányfinanszírozás lebonyolításában”

  • narancs.hu
  • 2024. május 17.

Belpol

Folytatódik a csatázás az ügyvédkamarával.

Tegnap került nyilvánosságra, hogy a Lánczi Tamás vezette Szuverenitásvédelmi Hivatal megpróbálta rávenni a Magyar Ügyvédi Kamarát, adjanak tájékoztatást a tagjaikról, azonban a Kamara elnöke a jogszabályokra hivatkozva elutasította a megkeresést. Az Ügyvédi Kamara elnöke, Havasi Dezső arra jutott, hogy a levélben szereplő kérés, illetőleg az abban körvonalazott együttműködés formái összeegyeztethetetlenek az ügyvédi tevékenységről szóló 2017. évi LXXVIII. törvényben foglaltakkal.

Lánczi Tamás nem akadt le az ügyről. Kiposztolták az ügyvédkamarával váltott levelüket, jó közhivatal lévén a Facebookra. A közlemény szerint a hivatal „számos állami intézménnyel és köztestülettel vette fel a kapcsolatot azzal a céllal, hogy együttműködést kezdeményezzen a magyar szuverenitás védelme érdekében. A megkeresett szervezetektől egytől egyig pozitív választ kaptunk, és az együttműködést ezen szereplőkkel megkezdtük. Kizárólag a Magyar Ügyvédi Kamara utasította vissza megkeresésünket” – írják. „(...) A Kamara annak ellenére zárkózott el megkeresésünktől, hogy

az elmúlt években ügyvédek is segédkezhettek tiltott külföldi kampányfinanszírozás lebonyolításában.”

A szuverenitás őrzője, aki korábban a fideszes Századvég elemzője volt, arra is kíváncsi lett volna a levél szerint, hogy az ügyvédek „hogyan kívánják elősegíteni a magyar szuverenitás védelmét, amely alkotmányos és erkölcsi kötelességük.”

A Szuverenitásvédelmi Hivatalnak eddig még honlapja sincsen, és az orosz vagy kínai befolyást nem akarja vizsgálni, ellenben Magyar Péter pártja ellen kezdeményezte első vizsgálatát – egy, a Magyar Nemzetben megjelent cikk alapján.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Nyereséges évet zárt a Penny

  • narancs.hu

A "szolidan vásárlók boltja" több mint négymilliárdos nyereséget könyvelhetett el, míg több üzletlánc is veszteséggel zárta a tavalyi évet.