Lázár János rávenné az arab vállalkozókat, hogy kisebb épületeket húzzanak fel a „mini-Dubajba”

  • narancs.hu
  • 2023. december 7.

Belpol

Kérdés, hogy ez nem csak a főpolgármester megnyugtatására irányul-e.

Nem ötmilliárd dollárból, inkább a duplájából, mintegy tízmilliárd dollárból épülhet a Rákosrendezőre tervezett „mini-Dubaj”, amiről először a VSquare írta, azóta pedig Lázár János is megerősítette.

Egy zártkörű sajtóeligazításon a miniszter azt is elárulta, hogy jóval több pénzből épülne, mint azt először sejteni lehetett - írja a VSquare hírlevele nyomán a Telex. Lázár azt is elmondta, hogy meg fogja akadályozni, hogy a projekt részeként felhőkarcolók épüljenek Budapesten, és ráveszi az arabokat, hogy kisebb épületekben gondolkodjanak.

Ennek örülne Karácsony Gergely főpolgármester is, aki rögtön tiltakozott a panorámát zavaró felhőkarcolók ellen. A város egyébként három infrastrukturális beruházást kapna állami pénzből, köztük a Szegedi úti felüljáró megépítését és a zuglói és angyalföldi villamosvonalak összekötését.

Az „új milleniumi városrészhez” még nagyban zajlanak a tárgyalások a befektetővel. Karácsony Gergely álláspontja szerint a budapestieket is meg kell kérdezni az építkezésről, és luxuslakások és irodák helyett inkább zöldterületet és megfizethető lakásokat kellene kialakítani a területen.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk