Lemondott a Vasárnap.hu főszerkesztője, miután kiderült, hogy korábban egy neonáci szervezet aktivistája volt

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 13.

Belpol

Horváth Tamással együtt egy külsős szerző is távozott.

"A Vasárnap.hu főszerkesztője, Horváth Tamás az elmúlt órában lemondott tisztségéről. Vele együtt távozik a szerkesztőségből augusztus 12-ei hatállyal külsős szerzőnk, Kassab Adonis is" - írta közleményben a Vasárnap.hu.

Mint ahogy arról csütörtökön mi is beszámoltunk, Horváth Tamásról, a kormányközeli keresztény lap főszerkesztőjéről kiderült, hogy korábban a neonáci Erő és Elszántság Mozgalom aktivistája volt.

A neonáci szervezet a szélsőjobboldali Betyársereg politikai szárnyából és az Identiteszből jött létre, Horváth korábban pedig az Identitesz tagja volt. Horváth Tamás a 888.hu-tól érkezett a kormányközeli keresztény portálhoz.

A Vasárnap.hu közleményében a lemondáshoz hozzáteszi: "Hitünkkel és küldetésünkkel, ahogy eddig sem, úgy a továbbiakban sem fér össze semmiféle gyűlölet."

A kormány által adófizetői pénzekből is serényen támogatott Vasárnap.hu-ról már korábban is írtunk:

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Dobosviccek

„Srácok, van kedvetek meghallgatni a szerzeményeimet?”, szól az egyik legelcsépeltebb dobosvicc csattanója. A közvélekedés szerint a dobosok tipikusan háttérbe húzódó, nem túl izgalmas figurák, de ahogy Dave Grohl, Phil Collins, Don Henley vagy akár Szikora Róbert példája mutatja, megfelelő tehetséggel és szorgalommal belőlük is lehetnek nagy sztárok. Az elmúlt hetekben két neves angol zenekar dobosa is szólóalbumot jelentetett meg – mindkét lemezre érdemes időt szakítani.